NJEGOVO PONAŠANJE GRANIČI SE SA BOLESNIM, PA GA POLA HOLIVUDA IZBEGAVA: Veruje da je Isus, dok sanja o večeri sa đavolom

Holivudska zvezda, Džared Leto, poznat je ne samo po svojim popularnim filmskim ostvarenjima, već i po krajnje neobičnim postupcima zbog kojih je uvek pod budnim okom javnosti.

Vip priča
Autor:
NJEGOVO PONAŠANJE GRANIČI SE SA BOLESNIM, PA GA POLA HOLIVUDA IZBEGAVA: Veruje da je Isus, dok sanja o večeri sa đavolom
Džared Leto, Foto: Profimedia

Američki glumac, muzičar, modna ikona i seks simbol, Džared Leto, važi za jednog od najintrigantnijih holivudskih zvezda koja je poznata po svojim genijalnim, a ponekad čak i bizarnim ponašanjem.

Odrastanje

Džared Leto je rođen 26. decembra 1971. godine u Luizijani. Roditelji su mu se razveli nedugo nakon što se rodio, tako da je veći deo svog detinjstva proveo sa 00, s obzirom na to da je njegov otac izvršio samoubistvo kada je glumac imao svega osam godina.

Od malih nogu, Leto se pojavljivao na televizijskim ekranima, a 1995. debitovao je u filmu "How to make an American Quilt".

Uspešna filmska karijera

Džared je značajniju filmsku ulogu ostvario 1998. godine u horor filmu "Urban legend" . Kasnije su usledili popularni filmski klasici: "Fight Club", "Girl, Interrupted" i "American Psycho" u kojem je Leto pokazao svoj glumački talenat u punom sjaju.

Džared Leto
foto: Profimedia

Džared Leto je poznat po tome da se za svoje uloge vrlo temeljno, fizički i psihički priprema i da se skroz unese u lik koji glumi,toliko da je često neprepoznatljiv.

Džared Leto, Džerad Leto
foto: Profimedia

Poznato je to da je za ulogu heroinskog zavisnika u filmu "Requiem for a Dream" izgubio dosta na kilaži i da je neko vreme bukvalno živeo na ulici sa narkomanima. Pričalo se da je čak i sebe mučio glađu i dva meseca odbijao da ima intimne odnose. Ispostavilo se da je ova filmska uloga bila odskočna daska za talentovanog Džareda.

Za ulogu u filmu "Chapter 27" Džared se ugojio čak 62 kilograma, a za svega nekoliko dana uspeo je drastično da smrša, zahvaljujući rigoroznoj dijeti koja se zasnivala samo na konzumiranju tečnosti.

Tokom snimanja filma "Aleksandar Veliki" , Leto se zaljubio u svoju prelepu koleginicu Anđelinu Džoli. Međutim, simpatije nisu bile obostrane, tako da su počele da kruže priče da je ovo poljuljalo glumčevo samopouzdanje.

Na setu snimanja filma "Suicide Squad" , Džared je sve prisutne šokirao kada je svojoj koleginici i glumici Margot Robi dao živog pacova! Mnogi su tada počeli da ga gledaju kao pravog čudaka.

U medijima je u jednom periodu počela da kruži priča da se poznati glumac neprimereno ponaša prema mlađim devojkama, tako što ih iza holivudskih kamera spopada, mada krivična prijava protiv Džareda nikada nije podignuta.

Ljubavni život

Džaredov ljubavni život je oduvek bila za sve misterija. Poznato je to da je pre mnogo godina bio veren sa Kameron Dijaz. Šuškalo se takođe da je bio u vezi sa Skarlet Džonson, Lindzi Lohan, Paris Hilton i ostalim holivudskim lepoticama. Međutim, decu nikad nije imao i nije se ženio.

Džared Leto
foto: Profimedia

Muzička karijera

Osim toga što je poznat po jako uspešnim filmskim ulogama, Džared je vrlo uspešan i kao muzičar. Tokom svojih muzičkih performansa jako je blizak sa svojom publikom i fanovi ga jednostavno obožavaju.

Tokom održavanja koncerta "Thirty Seconds to Mars", u žarkoj želji da budu što bliži svom idolu, fanovi su slomili Džaredu nos. Bez obzira na povredu, Leto je nastavio sa održavanjem koncerta, a to da mu je ovaj nemili događaj zapravo imponovao govori njegova izjava da mu je to bio jedan od najboljih muzičkih izvođenja ikada!

Džared Leto, Džerad Leto
foto: Profimedia

Interesantno je to da je svaku svoju gitaru Džared dizajnirao po sopstvenom ukusu i da ima običaj da svojim muzičkim instrumentima daje imena. Tako je jednoj gitari dao ime Pitagora, a drugoj Artemis.

Džared Leto
foto: Profimedia

Borac za LGBT prava

Poznati glumac se takođe aktivno borio za legalizaciju istopolnih brakova u Sjedninjenim Državama. Za ulogu tranvestita koji boluje od side u "Dallas Buyers Club", 2014. godine Džared je dobio nominaciju za Oskara.

Osim borbe za LGBT zajednicu, Leto je poznat i kao vegetarijanac i aktivista za životinjska prava.

Džared Leto
foto: Profimedia

Kada su holivudsku zvezdu pitali da li konzumira alkohol, Džared je izjavio da alkohol koristi samo u jednom slučaju - za ispiranje usta!

Jednom prilikom kada su poznatog glumca pitali kako bi izgledala njegova večera iz snova, Džared je šokirao izjavom da bi to definitivno bila večera sa đavolom!

U privatnom životu Leto je poznat kao strastveni ljubitelj ekstremnih sportova među kojima se najviše izdvaja planinarenje. Iako je nekoliko puta doveo svoj život u opasnost, holivudski glumac nije odustao od ove svoje strasti.

Modna ikona

Leto je sa pravom dobio titulu glavne muške modne ikone. Naime, svako njegovo pojavljivanje na crvenom tepihu ostavlja bez daha.

Džared Leto, Džerad Leto
foto: Profimedia

Zanimljiva činjenica je da je ova holivudska zvezda germofob, odnosno ima strah od bakterija tako da izbegava rukovanje.

Džared Leto
foto: Profimedia

Za Džareda Leta se smatra da je pravi majstor reinkarnacije, što je i dokazao svojom ulogom u planetarnom filmskom ostvarenju "House of Gucci". Nije neouobičajena pojava da je glumac potpuno neprepoznatljiv na filmskom platnu i često ljudi ne mogu da veruju da se radi o Džaredu.

Zbog svoje duge smeđe kose i brade, Džareda često upoređuju sa Isusom Hristom. Glumac se svojevremeno i sam našalio na račun toga na društvenim mrežama.

Džared Leto
foto: Profimedia

Poznata holivudska zvezda je i veliki ljubitelj ruskog jezika i kulture. Nekoliko puta je javno izjavljivao ljubav svojim ruskim obožavaocima. Takođe, glumac je i veliki ljubitelj ruske kuhinje. Aktivno uči jezik, a da sad je već naučio nekoliko ruskih fraza.

Džared Leto svoje slobodno vreme najviše voli da provodi u prirodi, van civilizacije. Tako da se, tokom pandemije korona virusa, glumac totalno izolovao od ostatka sveta tako što je provodio vreme u pustinji meditirajući.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs