KO JE NEJMAROVA SESTRA I KAKVO SE TO "PROKLETSVO" VEZUJE ZA NJEN ROĐENDAN: Fudbaleru se ceo svet smeje, dok on ĆUTI

Nejmar će i ove godine propustiti utakmice 8. i 11. marta, i već ceo svet bruji o prokletstvu koje ga prati

Vip priča
Autor:
KO JE NEJMAROVA SESTRA I KAKVO SE TO "PROKLETSVO" VEZUJE ZA NJEN ROĐENDAN: Fudbaleru se ceo svet smeje, dok on ĆUTI
Ko je Nejmarova sestra Rafaela Santos?, Foto: Dilson Silva / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Brazilski napadač ima nesrećnu naviku da svake godine na rođendan svoje sestre Rafaele propušta utakmice kluba. Navijači ovog popularnog kluba su brzo uočili čudan obrazac. Rafaelin rođendan pada 11. marta, a Nejmar je ili povređen ili suspendovan na utakmicama u vezi sa tim datumom još od sezone 2014/15. Nije tajna da je Nejmar neverovatno blizak sa svojom sestrom, čak ima i tetovažu njenog lica na ruci.

Rafaela Santos je Nejmarova mlađa sestra, rođena 11. marta 1996. godine. Uprkos tome što je njen brat jedno od najprepoznatljivijih lica na svetu i sama Rafaela je postala ikona stila sa uspešnom karijerom modela koja je dovela do uspeha sa 6 miliona pratilaca na Instagramu. Rafaela dosta slobodnog vremena provodi doprinoseći dobrotvornoj organizaciji Instituto Neimar. Brazilac je osnovao dobrotvornu organizaciju 2014. godine, koja se fokusira na pomoć deci u nepovoljnom položaju a koja žive blizu mesta gde su Nejmar i Rafaela odrasli.

1 / 5 Foto: Dilson Silva / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Rođendan Nejmarove sestre naizgled nosi "prokletstvo" loše sreće na terenu za ovog napadača. Još 2018, kapiten Brazila propustio je petu uzastopnu utakmicu u sezoni tačno na datum sestrinog rođendana. Zatim 2019, Nejmar je bio povređen veći deo druge polovine sezone, uključujući ceo mart, a 2020. zbog povrede rebra u februaru te godine takođe nije igrao, što je izazvalo sve više priča o "prokletstvu".

Nejmar
foto: Sportimage / Alamy / Alamy / Profimedia

Sredinom februara 2021, Nejmar je zbog zadobijene povrede isključen na najmanje četiri nedelje - što znači da će se njegovo odsustvo ponovo poklopiti sa Rafaelinim rođendanom. Tokom sezone 2022/23, povreda skočnog zgloba zadobijena krajem februara isključila je Nejmara iz brojnih utakmica početkom marta.

Nejmar
foto: Profimedia

Mnogi se šale da Nejmar namerno preskače utakmice u ovo vreme kako bi proveo vreme sa svojom sestrom, a bivši kapiten Real Madrida Serhio Ramos jednom je osvetlio situaciju. „Volim da igram sa najboljima, a Nejmar je jedan od njih“, rekao je on i kroz smeh dodao: „Ono oko čega bismo morali da pregovaramo je rođendan njegove sestre“.

Nejmar očigledno voli da provodi vreme sa svojom porodicom i prijateljima, nakon jednog od takvih događaja objavio je fotografiju na instagramu uz opis: "Ova fotografija pokazuje koliko sam juče bio srećan. Gledanje moje sestre kako raste i ponovno povezivanje sa prijateljima je neprocenjivo. Čeznem za jučerašnjim danom, kakav trenutak."

Povreda zadobijena u februaru 2023. znači da će Nejmar biti nedostupan za svoj klub u vreme sestrinog rođendana po osmi put u devet sezona. Naravno, mart nije jedini mesec u kome je Nejmar doživljava "povrede". Brazilska zvezda ima dugu istoriju različitih pritužbi na povrede koje su ga sprečavale da učestvuje u utakmicama i uticale na njegovu karijeru.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs