EKSCENTRIČNA DAMA

NAJBOGATIJA MAĐARICA (81) ŠOKIRA IZGLEDOM, A IZA TOGA KRIJE SE STRAŠNA TRAGEDIJA: Izgubila je sve do čega joj je stalo

Savet čuvene bogatašice za srećan život je pokrenuo pravu buru na Instagramu!

Celebrities
11:55h Autor:
NAJBOGATIJA MAĐARICA (81) ŠOKIRA IZGLEDOM, A IZA TOGA KRIJE SE STRAŠNA TRAGEDIJA: Izgubila je sve do čega joj je stalo
Savet čuvene bogatašice za srećan život, Foto: Printscreen Instagram / valerie_von_sobel

Bogatašica Valeri Van Sobel (81) napravila je pravu pometnju na društvenim mrežama zbog njenog saveta za opstanak u ovom "ludom" vemenu i srećan život. Dok jedni u potpunosti podržavaju takav stav, drugi su je surovo osudili, jer smatraju da joj je lako tako da govori kada ima ogromne količine novca na računima.

Sada već dobro poznati savet Valeri Van Sobel glasi:

-Biti pomalo distanciran i ne dozvoliti sebi da te dotiču stvari koje ne znače ništa - istakla je neobična dama, koja glasi za modnu ikonu, a njen zaštitni znak su neobični autfiti.

Ali iza maske ekscentrične žene i "razmažene bogatašice", krije se nimalo lak život obeležen strašnim tragedijama - u jednoj godini je izgubila sina, majku i muža.

Ko je, zapravo, prebogata Valeri Sobel?

Valeri je iz rodne Mađarske, 1956. godine u vihoru revolucije protiv komunističkog režima i sovjetskog uticaja, zajedno sa roditeljima pobegla u daleku Kanadu.

- Sećam se kako sam bežala, noseći mlađeg brata leđima, osam milja kroz močvaru, kako bismo krišom prešli granicu sa Austrijom - prisetila se ova dama svojevremeno, piše Žena.rs.

Ona je mesece i mesece nakon što je napustila Mađarsku provela u izbegličkim kampovima, ni ne sluteći da će joj se život pretvoriti u onaj dostojan filmske ekranizacije.

Već u srednjoj školi Valeri je pokazala talenat i interesovanje za glumu, a 1962. dobila je i ulogu u hit filmu "Mr. Hobbs Takes a Vacation" sa legendarnim Džimijem Stjuartom. To joj je otvorilo vrata Holivuda, pa se iste godine preselila u Los Anđeles, gde i danas živi. Ona se 1971. udala za Edvarda Sobela, a njena fotografija sa venčanja najbolje ilustruje da je oduvek negovala specifičan, poseban, upečatljiv modni stil, drugačiji od svega što uglavnom imamo priliku da vidimo.

Edvard i Valeri su imali srećan brak i dobili su dvoje dece - sina Andrea i ćerku Simon, a ona je čak napustila glumu kako bi se fokusirala na porodicu. No, njen kraj na filmu, otvorio joj je vrata nove karijere, ispostavilo se daleko plodonosnije. Ona je razvila izrazito uspešnu karijeru u oblasti dzajna enterijera, a posvetila se i inovativnoj vrsti umetnosti - sklapanju neobičnih skulptura od različitih nepotrebnih predmeta.

Idiličan život ove Mađarice pokvarila je iznenadna bolest njenog sina Andrea - njemu je 1994. dijagnostikovan maligni tumor mozga, a već godinu dana kasnije preminuo je. Nakon toga, suočila se i sa gubitkom majke, a posle nekoliko meseci i njen suprug Ervin oduzeo je sebi život. Gubitak tri najbliže osobe ipak nije slomio Valeri, ona je nakon perioda tugovanja rešila da iz korena promeni svoj život i posveti se pomaganju onima koji su se suočili sa sličnom sudbinom.

Naime, ona je osnovala Fondaciju Andre Sobel River of Life Foundation, sa jasnom vizijom - da pomogne svim roditeljima čija deca pate od ozbiljnih dijagnoza, ali sa akcentom na one finansijski ugrožene.

- Sama dijagnoza ozbiljne bolesti razara svaku porodicu, ali za samohranog roditelja bez dovoljno finansijskih sredstava, to je pakao - rekla je ona jednom prilikom.

Ova riđokosa dama postala je prepoznatljiva kao istaknuti humanitarac i filantrop, ali se nametnula javnosti i kao modna ikona, žena hrabrog, upečatljivog stila, sasvim unikatnog i neponovljivog. Čak i danas u 81. godini krasi je neobična pojava i neumorno uživa u ekscentričnim, ekstravagantnim izdanjima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs