MAKSIMALNO ORIGINALNO!

IZ VAZDUHA IZGLEDA KAO BROJ 10, A U STVARI JE LOPTA: Dom Mesija je NAJORIGINALNIJI NA SVETU, a uverite se sami i zašto

Mesi ima najoriginalniji dom na svetu po mišljenju brojnih korisnika društvenih mreža, ali i stručnjaka, jer nije bio nimalo lako arhitektama da ovakvu ideju sprovedu u delo.

Enterijer
17:15h Autor:
IZ VAZDUHA IZGLEDA KAO BROJ 10, A U STVARI JE LOPTA: Dom Mesija je NAJORIGINALNIJI NA SVETU, a uverite se sami i zašto
Mesi ima najoriginalniji dom na svetu, Foto: Luis ROBAYO / AFP / Profimedia

Jedna od najboljih fudbalera svih vremena Lionel Mesi, koji je pomerio granice u ovom sportu i ispisao neverovatnu istoriju, na svoju vitrinu sa nagradama dodao je i jedinu koja mu je falila - zlato sa svetskog prvenstva. Od tada mediji ne prestaju da bruje o njemu.

A sve je zaintrigirala i oduševila njegova kuća u Španiji, koja je vrlo neobičnog dizajna. Naime, Mesi je odlučio da sagradi dom u obliku fudalske lopte, te je na taj način rešio da pokaže svu ljubav prema sportu koji mu je promenio život iz korena i učinio ga legendarnim.

Uzimajući inspiraciju iz dizajna fudbalske lopte, arhitekta Luis de Garido dizajnirao je fantastičnu eko-vilu za argentinsku fudbalsku zvezdu, nazvanu "One-Zero Eco-House".

Međutim, arhitekte su odradile maestralan posao, pa su ispunile i još jednu originalnu ideju Lionela. Dok je sama struktura kuće okrugla, ostatak parcele izgleda poput fudbalskog terena podeljenog na dva dela! Sa strukturom ispred glavnog objekta, iz vazduha ova kuća izgleda kao cifra 10, što predstavlja broj na Mesijevom dresu.

Prema pisanju stranih medija, ovo je jedna od najjedinstvenijih kuća na svetu među slavnim ličnostima. U sebi nosi snažnu simboliku, te fudbaler posebno u njoj voli da provodi vreme sa svojom suprugom i decom.

Iako je jedan od najplaćenijih fudbalera, nikada se nije razbacivao bogatstvom. Veliki deo novca je daje u humanitarne svrha, a najviše finansija, definitivno, ulaže i izgradnju kuća i stanova.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs