Šokantno

ZAŠTO NIKO NE PRIČA O MRAČNOJ STRANI SLAVNOG PELEA? Serijski je varao žene - nakon razvoda ZA DECU NIJE HTEO NI DA ČUJE

Pele je godinama bio inspiracija bezbrojnim mladim fudbalerima koji su sanjali da jednog dana krenu njegovim stopama, ali privatno baš nije bio osoba za divljenje.

Celebrities
10:17h Autor:
ZAŠTO NIKO NE PRIČA O MRAČNOJ STRANI SLAVNOG PELEA? Serijski je varao žene - nakon razvoda ZA DECU NIJE HTEO NI DA ČUJE
Mračna strana slavnog Pelea, Foto: Profimedia

Peleovo najveće nasleđe su tri pobede na Svetskom prvenstvu u dresu Brazila 1958., 1962. i 1970. godine. Veliki fudbaler se inače takmičio i za Santos u klupskom takmičenju, a karijeru je završio u Njujork Kosmosu Severnoameričke fudbalske lige.

Od 1957. do 1971. Pele je kao član brazilske reprezentacije dao 77 golova, što ga čini liderom svih vremena u nacionalnom takmičenju (ukupno 95 golova uključujući nezvanične prijateljske utakmice). Postigao je 504 gola za Santos i 37 za Kosmos između 1975. i 1977. godine. Zbog toga je dobio brojna fudbalska priznanja, a FIFA mu je dodelila titulu igrača veka koju je podelio sa Dijegom Maradonom.

U penziji se aktivno uključio u dobrotvorne akcije. Bio je izvanredni ministar sporta Brazila i dobio je Međunarodnu nagradu za mir 1978. za svoj rad sa UNICEF-om.

Pele
foto: STAFF / AFP / Profimedia

A od samog početka karijere, kažu njegovi biografi, bio je više nego aktivan na ljubavnom planu. Ženio se tri puta, imao bezbroj ljubavnica, a njegovu decu još uvek niko nije uspeo tačno da prebroji.

Prvi put je stao na ludi kamen 1966. U braku koji je trajao do 1982. sa Rosemeri dos Reis Cholbi dobio je troje dece. Fudbalski mag je ponovo stao pred matičara 1994, sa psihološkinjom i gospel pevačicom Asrijom Lemos, a par je sledeće godine dobio blizance. Nažalost, razveli su se 2008.

U vreme trećeg venčanja 2016. Imao je 75 godina. Oženio se sa svojom dugogodišnjom devojkom (šest godina su bili u vetzi), biznismenkom Marsijom Cibele Aoki (50). Već nakon njihovog prvog susreta sredinom 1980-ih, Papa Pele, kako su ga zvali u Brazilu, često je govorio o Marsiji kao o svojoj „definitivnoj ljubavi“.

Pele
foto: Jean-Pierre Couderc / Roger Viollet / Profimedia

Marsija je polu Brazilka – polu Japanka rođena 1966. i radila je kao dobavljač medicinske opreme. Iako su mnogi fanovi i mediji njihov brak smatrali kratkotrajnim, živeli su zajedno skoro četiri godine. Zajedniču decu nemaju, a kada su se venčali objavljeno je da Pele već ima sedmoro dece iz prethodnih brakova i afera: troje dece iz prvog braka sa Rosemeri - Keli Kristinu, Edson JR i Dženifer. Dobio je i blizance Džošuu i Selestu sa svojom drugom suprugom Asirijom Nasimento.

I za vreme braka s „najvoljenijom“ Marsijom se šuškalo o njegovim brojnim zabranjenim vezama.

Pele
foto: Instagram / printscreen

Sasvim je moguće da su Peleovi razvodi rezultat njegovih stalnih neverstava. Njegove vanbračne romanse punile su uvek stranice štampe, a najviše se govorilo o ljubavi sa manekenkom i TV voditeljkom Ksuksom. Njihova afera trajala je od 1981. do 1986. uprkos velikoj razlici u godinama - kad su se upoznali ona je imala 17, a on 40. Živeli su u različitim gradovima, pa je Pele u svojim memoarima kasnije „priznao“ da su njih dvoje bili samo prijatelji, i da njihova veza nije bila ozbiljna, ali niko mu nije verovao.

Fudbalska legenda nije učestvovala u životima svoje dece nakon raskida i razvoda od njihovih majki. Njegov sin iz prvog braka, recimo, osuđen je 2014. na 33 godine zatvora zbog pranja novca i trgovine drogom. Kazna je kasnije smanjena na 13 godina, a Pele se nije udostojio nijednom da ga poseti.

Kao rezultat vanbračnih aktivnosti, Pele je dobio još najmanje dve ćerke. Sandra Regina Arantes do Nascimento, jedna od njegovih devojčica, preminula je 2006. u 42. godini. Slavni fudbaler u početku nije hteo ni da čuje za nju, ali je DNK analizom kasnije utvrđeno da je upravo on njen otac. Inače, njena majka Anizia Machado bila je sobarica sa kojom je mladi Pele imao aferu dok je igrao za Santos.

Pele
foto: JOEDSON ALVES / AFP / Profimedia

Tek 1996. godine, nakon petogodišnje pravne bitke, Arantes do Nasimento je zvanično proglašena kćerkom fudbalske legende i dobila je dozvolu da koristi njegovo prezime. Napisala je knjigu 1998. godine, u kojoj je detaljno opisala vanbračnu vezu njene majke sa tatom Peleom.

Veliki šok je izazvalo to što Pele nije otišao na sahranu Arantes. Njegov portparol je tada izjavio da će „Pele poslati venac u ime svoje porodice i da se radije moli kod kuće“, što ukazuje da nikada zaista nije priznao svoju ćerku. Kada su ga novinari kasnije pitali o tome, kao i o njegovoj „mračnoj prošlosti“, Pele je kratko odbrusio da je „bio samo normalan tinejdžer koji je imao brojne avanture.“

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs