SVE PRIZNAO!

U JEDNOM OD NAJVEĆIH JUGOSLOVENSKIH HITOVA SE KRIJE OGROMNA GREŠKA: Legenda koja ga peva je to primetila posle 25 GODINA

Stih čuvene jugoslovenske pisme "Bolje biti pijan nego star" krije nelogičnost za koju je krv upravo Loša

Celebrities
10:35h Autor:
U JEDNOM OD NAJVEĆIH JUGOSLOVENSKIH HITOVA SE KRIJE OGROMNA GREŠKA: Legenda koja ga peva je to primetila posle 25 GODINA
Stih čuvene jugoslovenske pisme krije veliku grešku, Foto: Printsvreen Youtube / Belgrade Beer Fest

Evergrin "Plavog orkestra" koji je pevala cela Jugoslavija "Bolje biti pijan nego star" obožavaju i današnje generacije. Mnogi su baš iz nju doživeli prva pijanstva, ali i ljubavi, te im uvek budi zanimljiva i lepa sećanja. Ipak, u pesmi postoji užasna nelogičnost koju je pre nekoliko godina priznao i sam Saša Lošić.

Naime, stihovi govore o Buci i jednoj velikoj srednjoškolskoj ljubavi. Na početku pesme Loša peva “Žao mi je što smo bili samo dobri drugovi”, dok se u refrenu stvar menja i reči numere glase: “Vino ne zna da smo nekad bili sretni par”.

Sale je priznao jednom prilikom da je tekst ovog ogromnog hita pisao dok je bio pod dejstvom alkohola, a tek nakon 25 godina shvatio je nelogičnost.

Uhvatim se u razmišljanju, pevam 25 godina i nikad to nisam primetio. I onda sam počeo da kopam po pesmama i video da je pola potpuno iracionalno. Reči nemaju veze jedna s drugom, nema radnje, nema logike. A ljudima svejedno – kroz smeh je komentarisao Loša.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs