KAKO JE NASTALA PESMA "ANĐELI ŽIVE DOVEKA": Objavljena pre par dana a već je postala NAJTUŽNIJA PESMA srpskog naroda

Pesma Anđeli žive doveka objavljena je pre samo nekoliko dana a već je uspela da postane jedna od najtužnijih pesama u istoriji srpskog naroda

Lifestyle
Autor:
KAKO JE NASTALA PESMA "ANĐELI ŽIVE DOVEKA": Objavljena pre par dana a već je postala NAJTUŽNIJA PESMA srpskog naroda
Foto: Printscreen/Youtube

Beogradski sidnikat objavio je pesmu "Anđeli žive doveka" koju su posvetili tragično nastradaloj deci i čuvaru škole "Vladislav Ribnikar".

O tome kako je nastala ova pesma ispričao je Feđa Dimović iz Beogradskog sindikata:

"Ovo je nešto što nas je sve mnogo pogodilo i čovek oseti potrebu da nešto pomogne, uradi, doprinese. Ono što mi kao muzičari možemo je da napravimo pesmu. Ta pesma je napisana odmah posle tragedije, stajala je dugo. Izašla je kao emocija. Čuo sam Andrejinu kompoziciju i mnogo mi se dopala i onda smo to iskoristili, semplovali kako se pravi ta hip hop muzika i preko tog bita je nastala muzika. Sećam se da sam sedeo utučen ispred Hrama Svetog Save kada mi je stigla ta muzika, slušao sam je i reči pesme su se same napisale. To je ono verovatno što je čovek pokupio tokom svih onih tužnih dana. Takva je situacija u kojoj čovek mora da bude pažljiv i odgovoran i dvoumili smo se da li da je snimimo. Kada je prošlo neko vreme, bližila se godišnjica, videli smo da nažalost, kao i sve stvari u našem društvu se brzo zaboravljaju i onda smo osetili potrebu da to snimimo, ali smo prvo poslali roditeljima pesmu da vidimo da li se oni slažu i da li im se dopada. Kada su oni rekli da to treba da se čuje, snimili smo i spot. Ono što je meni drago je da je pesma zaživela i dopada se ljudima."

"Ja stvarno verujem da su oni sada na mestu anđela, koji po svojoj dobroti i nedužnosti zaista to zaslužuju. Verujem da ih je Bog stavio kraj sebe, ali ono što je najvažnije dalje je da mi izvučemo pouku iz svega ovoga i da budemo zajedno u ovakvim situacijama, da se ne delimo. Ti mali anđeli nas gledaju sada i mislim da smo odgovorni prema njima."

Majka Andrije Čikića, Suzana Stanković Čikić rekla je kako se osećala kada je čula pesmu:

"Pesmu sam čula pre nego što je izašla u javnost. Beogradski sindikat je bio veoma pažljiv prema nama roditeljima. Želeli su da mi damo dozvolu da ona izađe u javnost, i ja kada sam je prvi put čula, isplakala sam dušu. Tako nosi snažnu emociju i govori o našoj realnosti i ne umem rečima da prenesem. Sve što kažem neće biti tako snažno i realno. Pesma me zaista dirnula, kao i sve druge roditelje, i rekli smo da ona treba da se čuje."

(Stil/K1)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs