VIŠAK KILOGRAMA JU JE KOŠTAO ZDRAVLJA, NOVCA I KARIJERE: Spas od droge našla je u SEKTI, a zbog izgleda je trpela uvrede

Kirsti Eli tokom godina je imala velike oscijalcije u težini, što je u mnogome imalo uticaja na njenu karijeru

Celebrities
Autor:
VIŠAK KILOGRAMA JU JE KOŠTAO ZDRAVLJA, NOVCA I KARIJERE: Spas od droge našla je u SEKTI, a zbog izgleda je trpela uvrede
Glumica koja je umrla od raka imala je problema sa kilogramima, Foto: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Kirsti Eli, velika filmska i televizijska glumica, preminula je od raka, a imala je 71 godinu. Vest o smrti proširila se u ponedeljak 5. decembra. Elina deca, Tru i Lili Parker, koje je glumica usvojila i odgajala kao svoje, objavila su da je glumica umrla od raka, ali nisu precizirali o kojoj vrsti se radi.

"Svim našim prijateljima širom sveta... Sa žalošću vas obaveštavamo da je naša neverovatna, snažna i voljena majka preminula nakon bitke s rakom, koji je otkriven tek nedavno. Bila je okružena najbližom porodicom i borila se s velikom istrajnošću... Koliko je god bila neverovatna na ekranu i filmskom platnu, toliko je bila još bolja majka i baka. Zahvalni smo celom timu lekara i medicinskih sestara koji su se brinuli za nju. Zahvaljujemo vam na vašoj ljubavi i molitvama i molimo vas da poštujete našu privatnost u ovom teškom trenutku", piše u izjavi za medije.

Kirsti Eli preminul aje od raka
Kirsti Eli preminul aje od raka foto: Profimedia

Podsetimo, Kirsti se proslavila kao TV glumica, a najprepoznatljivija joj je uloga ona u seriji "Kafić uzdravlje" za koju je dobila i niz prestižnih televizijskih nagrada, među kojima je i Emi.

Većinu svojih velikih uloga je ostvarila u 1990-ima, a kasnije joj je karijera krenula silaznom putanjom – i to zato što se većinu vremena borila s sopstvenom nesigurnošću i kompleksima po pitanju fizičkog izgleda.

Naime, Kirsti je jedna od glumica koja je najotvorenije progovarala o svom problemu s viškom kilograma i napornom borbom da obuzda svoje debljanje.

Glumica se celog života borila s viškom kilograma
Glumica se celog života borila s viškom kilograma foto: RF/Coleman-Rayner / Coleman-Rayner / Profimedia

Takođe, oduvek je volela da otkriva pikantne detalje o flertovanju s kolegama, najpre sa Džonom Travoltom i Patrikom Svejzijem, a priznala je i da je jednom prilikom vozila drogirana. Eli je takođe za Travoltu rekla da je "najveća ljubav" njenog života, a varnice između nje i Svejzila sevnule su na snimanju popularne serije iz 80-ih "Sever i jug".

Nakon što se ugojila 50 kilograma, ispričala je da nije imala se*s godinu dana, a javnost je šokirala i kada je izjavila da ju je sajentologija spasila zavisnosti od kokaina.

Kirsti je zbog kilaže često bila na udaru kritika
Kirsti je zbog kilaže često bila na udaru kritika foto: APG / Backgrid USA / Profimedia

Njeno putovanje od vitkosti do debljine i opet nazad uvek je privlačilo pažnju javnosti, a glumica se nije stidela da javno koliko koliko je zbog svojih oscilacija u težini patila. Tako je u više navrata gubila po nekoliko desetina kilograma – a da bi ih kroz par godina opet vratila.

Zli jezici su je zbog njenog izgleda, koji po mnogima nije klasičan holivudski, ismevali i prozivali, a ona je zbog svega patila i fizički i psihički. Pala je u depresiju te se dodatno ugojila, a onda bi odjednom odlučila da se "dovde se u red". Tako je recimo početkom 2000-ih uspela da izgubi čak 34 kilograma i spadne na 66 kilograma – što joj je ujedno bilo i najmršavije izdanje u karijeri.

Ipak, nakon nekog vremena je opet vratila još više kilograma te joj je vaga pokazivala težinu od 103 kilograma.

2011. je ponovno smršala i to čak 45 kilograma, a za sve je bio zaslužan poseban režim ishrane koji je mesecima strogo pratila. Uz to, koristila i reklamirala suplemente za ishranu zbog kojih je kasnije bila tužena jer se dokazalo kako nemaju baš nikakvog učinka na mršavljenje, a Kirsti je govorila da se uz pomoć njih "prepolovila". Tada je morala da plati kaznu od preko 100.000 dolara za lažni marketing.

Onda se ponovno ugojila, a dve godine kasnije ponovno smršala oko 50 kilograma. Tako je glumica ceo život provela na klackalici i zapravo nikada nije bila zadovoljna svojim izgledom.

Kirsti je jeavno govorila da je nezadovolja svojim izgledom
Kirsti je jeavno govorila da je nezadovolja svojim izgledom foto: ammie Arroyo / AFF-USA.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedi

Javno je rekla kako se ne sviđa samoj sebi, kao i da zna da joj je karijera oduvek bila jako ograničena upravo zbog njene težine.

Jednostavno nije mogla da održava savršenu vitkost koja je u Holivudu toliko tražena pa joj je zbog toga mnogo uloga oduzeto. Na kraju joj je stalno mršavljenje i gojenje naštetilo i zdravlju, pa je imala problema s funkcionisanjem unutrašnjih organa, naročito štitnjače.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs