KIRSTI ELI I DŽON TRAVOLTA

ZABRANJENU LJUBAV SU KRILI PREKO 30 GODINA: "Kad je njegova supruga videla kako ga gledam, obratila mi se s ovim rečima"

Džon Travolta na svom profilu na Instagramu oprostio se od glumice Kirsti Eli koja je preminula u 71. godini od raka, a malo ko zna da su njih dvoje bili ludo zaljubljeni jedno u drugo

Ljubav
Autor:
ZABRANJENU LJUBAV SU KRILI PREKO 30 GODINA: "Kad je njegova supruga videla kako ga gledam, obratila mi se s ovim rečima"
Kirsti Eli i Džon Travolta, Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Smrt glumice Kirsti Eli posebno je potresla njenog kolegu Džona Travoltu s kojim je glumila u filmovima "Gle ko to govori".

Travolta se od Eli oprostio dirljivom porukom na svom profilu na Instagramu.

"S Kirsti sam imao jednu od najposebnijih veza. Volim te Kirsti. Znam da ćemo se videti opet", napisao je glumac.

Kirsti i Džon priznali su da su se zaljubili jedno u drugo kada su zajedno snimali, ali tvrdili su da se nikada nisu upustili u vezu jer su oboje u to vreme bili u braku, ona s glumcem Parkerom Stivensonom, a on s glumicom Keli Preston.

"Mislim da sam poljubila Travoltu. Zamalo sam pobegla sa njim i udala se za njega. Volela sam ga i još ga volim. Da nisam bila udata, sigurno bih se udala za njega", rekla je Eli u jednom intervjuu.

Džona je nazvala i ljubavi svog života, a detalje njihove veze iznela je i u podkastu The Dan Wootton Interview u septembru 2018. godine.

"Džon bi se složio da su ta osećanja bila obostrana. Nismo se upustili u vezu i to je jedna od najtežih stvari koje sam ikada uradila jer sam bila ludo zaljubljena u njega. Bilo nam je zabavno zajedno, ali nismo imali seksualnu vezu jer nisam želela da varam supruga. Ali mislim da je ovo još gore, jer sam dopustila sebi da se zaljubim u njega i ostala sam zaljubljena još dugo vremena", ispričala je glumica.

Prisetila se i kako joj se jednom prilikom zbog toga suprotstavila Travoltina supruga.

"Keli mi je prišla i pitala me zašto flertujem s njenim suprugom. I tada sam to odlučila da privedem kraju", priznala je Kirsti koja je, poput Travolte, bila članica kontroverzne sajentološke crkve.

Podsetimo, Kirsti Eli preminula je u dobi od 71 godine nakon kratke borbe s rakom, a tužnu vest objavila su na Instagramu njena deca.

"S tugom vas obaveštavamo da je naša neverovatna, hrabra i voljena majka umrla nakon borbe s rakom, koji je tek nedavno otkriven”, objavila su njena deca, Vilijam Tru Stuvenson i Lili Prajs Stivenson.

"Umrla je okružena članovima najuže porodice. Hrabro se borila protiv bolesti. Koliko god je bila neverovatna na filmskom platnu i na ekranu, bila je još neverovatnija majka i baka", stoji u objavi porodice.

Izrazili su zahvalnost osoblju bolnice Moffitt Cancer Center i svima ostalima koji su bili uz njihovu majku.

"Želja i strast naše majke za životom, njena večna radost stvaranja bili su bez premca i nadahnuli su nas da živimo život punim plućima baš kao što je to činila ona. Hvala vam na ljubavi i molitvama i molimo vas da u ovom teškom trenutku poštujete našu privatnost", zamolili su članovi porodice u objavi.

Kirsti Eli
foto: Profimedia

Eli se proslavila u popularnoj TV seriji "Kafić uzdravlje" u kojoj je od 1987. glumila lik Rebeke Houv.

Godine 1991. dobila je Zlatni globus za najbolju glumicu i Emi za glavnu glumicu, a drugu nagradu Emi dobila je 1994. za ulogu Sali Gudson u filmu "Davidova majka". Značajne uloge ostvarila je i u filmovima "Star Trek II: Khanov bijes" i kultnom filmu "Drop Dead Gorgeous".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs