Licemerni Holivud

TALENTOVANA GLUMICA KOJU JE HOLIVUD ODBACIO: Umrla je od raka, a zbog jedne stvari mnogi su se pravili da je ne poznaju

Glumica Kirsti Eli umrla je od raka u 71. godini. Holivud je godinama odbacivao zbog jedne bizarne stvari

Celebrities
11:01h Autor:
TALENTOVANA GLUMICA KOJU JE HOLIVUD ODBACIO: Umrla je od raka, a zbog jedne stvari mnogi su se pravili da je ne poznaju
Kirsti Eli, Foto: Profimedia

Glumica Kirsti Eli preminula je juče u 71. godini od raka, a tužne vesti su potvrdila njena deca Tru i Lili, kao i njen menadžer Donovan Dotri.

Kirsti je najveću popularnost stekla ulogom u seriji "Kafić Uzdravlje", da bi je nakon toga Holivud sasvim odbacio.

Sredinom 2021. godine glumica se požalila kako je na Tviteru prati samo troje kolega, dok su joj drugi okrenuli leđa.

"Biti konzervativac u Holivudu gore je od bilo kojeg drugog greha", rekla je tad glumica.

"Zamerali su mi što iznosim javno svoja politička uverenja. Ali to nije bilo uvek tako. Sviđala sam im se kad sam 2008. i 2012. glasala za Baraka Obamu, da bi nakon toga promenila političko mišljenje i 2016. godine javno govorila protiv kandidature Hilari Klinton. Zbog toga sam platila visoku cenu. Mnoge poznate osobe pratile su me na Tviteru, a sada me prati samo njih tri. Ostala sam i bez uloga. A ista sam osoba!"

Priznala je da se užasno oseća zbog toga.

"Možete da kuvate met, možete da spavate s prostitutkama... sve je u redu dok ne glasate za Trampa. Proglasili su me negativkom. Bila mi je to čudna situacija jer umetnici su većinom ljudi koji slobodno razmišljaju o svemu. Zbog toga se osećam se kao da sam u "Zoni sumraka"."

Sad kad je Kirsti umrla, društvene mreže su prepune sećanja na dobitnicu Emi nagrade.

Glumac i producent Kelsi Gramer, u izjavi za People je rekao da je „uvek savetovao da je tuga za javnom ličnošću privatna stvar, ali će sad reći da ju je voleo“.

Zvezde „Kafića Uzdravlje“, Ted Denson i Rea Perlman takođe su izrazili svoju tugu.

Ted Denson
foto: Profimedia

"Danas sam bio u avionu i uradio nešto što retko radim. Gledao sam staru epizodu ’Kafića Uzdravlje’. To je bila epizoda u kojoj Tom Berenger zaprosi Kirsti, koja stalno govori ne, iako ona očajnički želi da kaže da. Kirsti je zaista bila briljantan u tome. Njena sposobnost da glumi ženu na ivici nervnog sloma bila je i dirljiva i histerično smešna. Nasmejala me je pre 30 godina kada je snimila tu scenu, a danas me je isto tako jako zasmejala. Dok sam izlazio iz aviona, čuo sam da je umrla. Tako sam tužan i tako sam zahvalna za sve trenutke kada me je nasmejala. Šaljem svoju ljubav njenoj deci. Njihova majka je imala zlatno srce. Nedostajaće mi", poručio je Denson.

Rea Perlman je dodala: „Kirsti je bila jedinstvena i divna osoba i prijatelj. Njena radost postojanja je bila bezgranična. Postale smo prijateljice skoro istog trenutka kada se pridružila glumačkoj ekipi ’Živeli’. Volela su je i moja deca. Prenoćili smo u njenoj kući, tragali za blagom koje je sakrila... Imala je velike zabave za Noć veštica i Uskrs, zvala je celu ekipu serije i njihove porodice. Želela je da se svi osećaju uključenima. Duboko je volela svoju decu. Nikada nisam srela nikoga poput nje. Osećam se tako zahvalan što sam je poznavala, mnogo će mi nedostajati."

Džejmi Li Kertis podelila je njihovu zajedničku fotografiju na Instagramu.

"Upravo sam čula tužnu vest da je Kirsti Eli umrla", napisala je pre nego što se, uz prigodan snimak (Scream Queens), pozdravila od „ prelepe mame medvedice u svom stvarnom životu."

Govoreći o njihovoj ličnoj vezi, Kertis kaže da Kirsti „pomogla da kupim kostime za svoju porodicu za Božić. Složili smo se da se ne slažemo oko nekih stvari, ali smo se međusobno poštovale. Tužna vest.“

Tim Alen, kolega iz filma ’Za bogatije ili siromašnije’ iz 1997. godine, napisao je na Tviteru: "Tužne, tužne vesti. Molitve za celu njenu porodicu."

Kirsti Eli
foto: Profimedia

Džon Travolta, koji je sa Kirsti glumio u filmu iz 1989. ’Vidi ko priča’ napisao je na Instagramu: "Kirsti je bila jedna od najposebnijih veza koje sam ikada imao. Volim te Kirsti. Znam da ćemo se ponovo videti."

Stiv Gutenberg je takođe objavio omaž glumici na Instagramu. „Kirsti me je dočekala u svojoj kući sa sendvičem od tunjevine na mom omiljenom hlebu. 'Stiv, znam sve o tebi i tvojoj ljubavi prema raženom hlebu. Jedi malo tunjevine.' Uvežbavali smo ’It Takes Two’ i svaki dan me je oduševljavala svojom velikodušnošću i svojom duševnošću. Svet je pomalo prazan bez Kirsti", napisao je.

Svi su poručili da je Kirsti bila „neosporan talenat koji je mnogima doneo radost – kroz ekran i svojim toplim, urnebesnim duhom“, uz „RIP, ljubavi. Bila si jedinstvena!".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs