KRISTIJANO RONALDO JE JEDAN OD RETKIH FUDBALERA KOJI NEMA NI JEDNU TETOVAŽU: Njegov razlog će vas ostaviti bez teksta

Kristijano Ronaldo nije svoje telo ukrasio tetovažama, a razlog je otkrio italijanskim medijima

Celebrities
22:16h Autor:
KRISTIJANO RONALDO JE JEDAN OD RETKIH FUDBALERA KOJI NEMA NI JEDNU TETOVAŽU: Njegov razlog će vas ostaviti bez teksta
Kristijano Ronaldo, Foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Za mnoge sportiste njihovo telo je njihov hram i prema njemu se odnose sa posebnom pažnjom. Profesionalni sportisti znaju da telo vraća onoliko koliko mu dajete pažnje.

Fudbaleri moraju da poštuju stroga pravila sportskog života kako bi iz svog tela izvukli maksimum. Trening zahteva odmor, zahteva pažljivo biranu hranu, odricanje od alkohola i ostalih poroka.

Kristijano Ronaldo sve ovo ozbiljno shvata, a tu disciplinu prenosi i na svoju decu. On vežba 3 do 4 sata dnevno, pet dana u nedelji. Svako veče spava 8 sati i od toga ne odustaje.

On svoje telo doživljava veoma ozbiljno i jedan je od retkih fudbalera koji nema ni jednu tetovažu.

Kristijano Ronaldo
foto: face to face / Face to Face / Profimedia

U intervjuu za italijansku novinsku internet stranicu Direta, Ronaldo je ranije rekao: „Nemam tetovaže da bih češće davao krv“.

Iako ljudi sa tetovažama, naravno, mogu da budu davaoci krvi, to mogu da učine tek četiri meseca posle tetoviranja, piše Insajder. Razlog je potencijalni rizik od infekcije. Isto pravilo važi i za pirsing ili trajnu šminku.

Poznati su svi humanitarni podvizi Kristijana Ronalda. Naime, on je dao krv kada je to bilo potrebno sinu portugalskog fudbalera Karlosu Martinsu 2011. godine koji je oboleo od leukemije.

Kristijano Ronaldo
foto: face to face / Face to Face / Profimedia

Kristijano Ronaldo je prema pisanju španske Marke registrovan i kao donator koštane srži. „Uradio sam to pre mnogo godina i da moram ponovo, uradio bih, jer je ovo veoma ozbiljna bolest za mnogu decu i treba da im pomognemo... To je jednostavan proces i onda se osećate srećnim jer znate da pomažete drugoj osobi“, rekao je jednom prilikom.

Fudbaler je poznat i kao veliki dobrotvor. Smatra se jednim od najmilosrdnijih fudbalera, a tome u prilog ide i njegova velika donacija od 89.000 funti 2013. godine koju je donirao za Crveni Krst.

2014. godine kada je njegov tim osvojio Ligu šampiona, Ronaldo je dobio bonus od 450.000 funti koje je fudbaler dao direktno u dobrotvorne svrhe.

Kada je Indoneziju pogodio razoran zemljotres, Kristijano Ronaldo je odlučio da ode lično tamo i pomogne ljudima jer je tokom vesti video u prilogu nesrečnog dečaka koji sedi u sred ruševina, dok je na njemu bio dres sa imenom Kristijana Ronalda.

Postoji i priča o dečaku koji se 2009. godine borio sa rakom. Ronaldo je njegovu porodicu smestio u hotel, a detetu platio lečenje u privatnom medicinskom centru godinu dana. Dečak je nažalost preminuo 2013. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs