blista!

PETROJKA IZ "SELO GORI" PRILIČNO JE SMRŠALA I IZGLEDA PRELEPO: Niko nije znao godinama šta je preživljava u SVOM DOMU

Petrojka iz serije Selo gori, a baba se češlja posvetila se svojoj ćerki i sebi, te se trenutno bavi više muzikom nego glumom.

Celebrities
12:35h Autor:
PETROJKA IZ "SELO GORI" PRILIČNO JE SMRŠALA I IZGLEDA PRELEPO: Niko nije znao godinama šta je preživljava u SVOM DOMU
Kako danas izgleda Petrojka iz serije Selo gori, a baba se češlja?, Foto: Printscreen Youtube / Carapanija

Tijana Vučetić (43) je sve očarala kako svojim pevačim umećem, tako i odličnim snalaženjem u svetu glume. Proslavila je uloga Petrojke u legendarnoj seriji "Selo gori, a baba se češlja", mada se u poslednje vreme više okrenula muzici. Dugo je nije bilo u javnosti, te je sve izenadila novom linijom, prilično je smršala i izgleda bolje nego ikada.

Odrasla je na Čukarici gde i danas živi. Završila je likovnu umetnost na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu, takođe i školu za dizajn. Iz detinjstva velika želja da postane pevačica, ostvarila joj se na početku karijere, u KUD-u “Lola”.

Svoje pevačko umeće potvrdila je u vokalno instrumentalnom ansamblu Đerdan, čiji je umetnički rukovodilac bila legendarna Mira Vasiljević. Ali, slučajan susret sa filmskim magom, glumcem i rediteljem Radošem Bajićem, joj je promenio životni put i doneo slavu!

Međutim, pre nekoliko godina je porgovorila o porodičnom nasilju koje je dugo krila i trpela. Sve je eskalirano posle njenog učešća u rijalitiju "Farma".

- Razvela sam se, posle tri godine braka, odmah nakon "Farme" jer više nisam mogla da trpim nasilje. Prvi put o ovome govorim javno jer smatram da o tome ne treba da se ćuti. Ne radim to zbog popularnosti, već da bih pomogla drugim ženama koje prolaze kroz isto - rekla je glumica 2013. godine.

U početku je smatrala da sama može da reši probleme sa suprugom.

– Nasilje je počelo već dok sam bila u drugom stanju. Udarao me je uglavnom u glavu, da ne bih imala ožiljke na vidljivim mestima i da niko ne bi saznao kroz šta prolazim. U početku nikome nisam govorila o tome, želela sam da sama rešim taj problem. Kasnije sam se poverila samo najbližim prijateljima koji su sve vreme bili uz mene i bez kojih ne znam kako bih iznela trudnoću.

Savetovali su je da ga napusti, a o agoniji kroz koju je prolazila nije pričala ni ocu, ni bratu.

- Oni su me savetovali da ga napustim, ali mi se činilo da mogu da prevaziđem problem. Nisam govorila čak ni svom ocu i bratu šta mi se dešava. Nažalost, izgubila sam majku u dvadeset petoj godini, a možda bi sve bilo drugačije da je ona bila uz mene u najtežim trenucima. Skupila sam snagu kako bih mogla da iznesem trudnoću. Ipak, od posledica batina porodila sam se u osmom mesecu - kaže Tijana.

U jednom momentu stigla je i do Sigurne kuće.

- Dobijala sam teške batine. Dok sam bila trudna, bio je izuzetno loš prema meni. I tad me je tukao, šutirao. Bila sam čak i u Sigurnoj kući. Nemam snage više da trpim fizičko i psihičko nasilje. Ako zbog nekog završite s malim detetom u Sigurnoj kući, taj svakako više nije vredan ni truda ni opraštanja. - opisuje glumica užasna iskustva.

Naglašava da je tri godine prolazila kroz pakao.

- Kad je pijan dolazio kući, tukao me je i maltretirao. Muka mi je kad pomislim na sve to. Iako su mi svi govorili da ga napustim kad je prvi put digao ruku na mene, nisam imala hrabrosti jer sam se plašila da mi ne naudi, a i mnogo sam ga volela - iskrena je bila Tijana.

Njena ćerka Andreja joj je nepresušan izvor snage.

Moj život je dobio svoj pun smisao onog trenutka kad sam rodila ćerku Andreju. Potpuno smo iste, i fizički i po talentima, ambicijama itd. Moram reći da je ona za razliku od mene pohađala časove glume, kod glumice Jovane Petrović unuke čuvenog Čkalje. Sa navršenih 12 meseci, baš na njen rođendan, glumila je Petrojkinog sina u novogodišnjoj emisiji “Nova godina u Petrovcu” na 1. programu RTS-a. Muzikalna je, ima nežnu boju glasa indetičnu mojoj, ljubav prema slikanju takođe je nasledila - priča sa ponosnom o svojoj naslednici.

Uloga Petrojke promenila joj je život iz korena.

-Igrala sam u 15 epizoda od ukupno 100 koje su bile satkane od urnebesnih scena sa glumačkim velikanima, junacima serije Radošem Bajićem, Draganom Nikolićem, Milenom Dravić, Miloradom Mandićem Mandom, Lazarom Ristovskim, Olgom Odanović, Nenadom Okanovićem, Milutinom Mimom Karadžićem, Nadom Blam, Ljiljanom Stjepanović, Svetislavom Buletom Gončićem, Đodom itd… Preko noći mi se dogodila vrtoglava popularnost, jer lik Petrojke je vrlo origialan i upečatljiv.

Osim što uživa u pevanju i glumi, bavi se i drugim poslovima.

- Uplovila sam u druge poslovne vode, angažovana sam u Skupštini Opštine Čukarica. Moja borba je na više frontova, ne prestaje, tako mi je suđeno. Verujem u to, nazovite to kako hoćete, sudbinom ili ma kako, ali svako ima svoj zacrtan put - zaključuje Tijana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs