24 GODINE KASNIJE

ISPLIVAO TAJNI PLAN PRINCA FILIPA SA SAHRANE LEJDI DI: Radio je OVO krišom! Bio je uveren da ga kamere neće snimiti!


Dokumentarni film "Filip: Princ, muž, otac" koji govori o životu pokojnog princa Filipa, ovih dana će biti premijerno prikazan

Celebrities
Autor:
ISPLIVAO TAJNI PLAN PRINCA FILIPA SA SAHRANE LEJDI DI: Radio je OVO krišom! Bio je uveren da ga kamere neće snimiti!
Foto: Profimedia

"Filip: Princ, muž, otac" novi je dokumentarni film o pokojnom princu Filipu, muža kraljice Elizabete II, a daje jedan novi uvid u njegovu intimu i karakter koje javnost nije imala prilike da upozna dok je bio živ.

Jedan od najzanimljivijih delova filma po mnogima će biti onaj koji će se fokusirati na sahranu princeze Dajane, na kojoj je Filip hodao s princom Čarlsom, prinčevima Vilijamom i Harijem, iza sanduka Lejdi Di, davne 1997. godine.

Niame, jedan od prinčevih saradnika i prijatelja Martin Palmer, rekao je da je pokojni vojvoda od Edinburga krišom tešio svog unuka, tada 15- godišnjeg princa Vilijama, tako što ga je tapšao po leđima kada je mislio da ih niko ne može videti.

sahrana princeze Dajane
foto: Profimedia

Takođe, objasnio je da je princ želeo da njegovi unuci ne odrastaju u disfunkcionalnoj porodici i da imaju što normalnije odrastanje, objavio je Telegraph.

"Postoji trenutak u kojem prolaze kod Horse Guards Paradea gde se to sasvim jasno vidi, a i princ Filip mi je kada sam ga pitao za to, rekao: "Da, nisam mislio da nas kamere mogu videti". U tom trenutku se okreće premu Vilijamu i teši ga. Morate samo gledati taj trenutak i shvatiti da je to samo deda koji pokušava pomoći svom mladom, vrlo ranjivom unuku koji se bori u tom groznom trenutku. Znao je kako je biti član disfunkcionalne porodice i trudio se da se to ne dogodi njegovim unucima", izjavio je Palmer, te dodao da nije bila Filipova ideja da dvojica dečaka hodaju iza majčinog sanduka.

Princ Vilijam i princ hari
foto: Profimedia

Biograf princa Filipa, Gajles Brandreth otkrio je da vojvoda od Edinburga uopšte nije trebao da učestvuje u povorci, ali je to želeo da učini kao deda i da je trebalo da Hari i Vilijam hodaju iza Dajaninih pogrebnih kola samo sa svojim ocem, princom od Velsa, i svojim ujakom, Čarlsom Spenserom.

Kraljevska autorka Ingrid Sevard rekla je za The Sun da se najpre Vilijam dvoumio da učestvuje u tome, ali mu je Filip tada navodno rekao: 'Hodaću i ja ćeš i ti. Vilijam je najpre odbio, a Čarls ga je molio i govorio mu da greši.

Princ Filip se tada uključio u raspravu i na kraju je Vilijam pristao, ali samo pod uslovom da njegov deda hoda uz njega".

"Filip je navodno rekao: "Radi se o dečacima. Izgubili su majku", dodala je Ingrid.

U aprilu ove godine princ Hari i princ Vilijam hodali su iza sanduka svog dede princa Filipa, koji je prmeinuo u stotoj godini života.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs