DOTAKAO SE NASLEĐA

PRINC HARI JE OPRI OTKRIO KAKO IH JE SPASLO NASLEDSTVO PRINCEZE DAJANE: Evo koliko novca mu je ostavila!

Vojvoda od Saseksa je otkrio kako su sa dvora odbili da ga finansiraju onog trenutka kada je sa suprugom započeo zamostali život na drugom kontintentu

Celebrities
Autor:
PRINC HARI JE OPRI OTKRIO KAKO IH JE SPASLO NASLEDSTVO PRINCEZE DAJANE: Evo koliko novca mu je ostavila!
Foto: Profimedia

Svi svetski mediji bruje o eksplozivnom intervjuu koji su Megan Markl (39) i princ Hari (36) dali dugogodišnjoj prijateljici, slavnoj voditeljki Opri Vinfri. Pored šokantnih optužbi koje su vojvotkinja i vojvoda od Saseksa izneli na račun britanske kraljevske porodice, princ Hari se dotakao i finansijskog stanja.

Naime, on je tokom razgovora opisao trenutak kada je kraljevska porodica odlučila da im stopira izvor prihoda, a sve to se dogodilo kada je par napustio kraljevske dužnosti i nastanio se u Americi.

Zbog toga Hari je bio prinuđen da troši novac koji je nasledio od svoje pokojne majke, princeze Dajane. To je za njih bio najveći udarac, jer su, očigledno, očekivali kako će moći i dalje lagodno da žive na račun britanskih poreznih obveznika.

Princ Hari i Megan Markl
foto: Profimedia

Princ Hari je Opri ispričao, otkrivši kako ih je 'spasilo' nasledstvo koje mu je Lejdi Di ostavila.

Kako je 2014. pisao Forbes, kada je Hari tada napunio 30 godina, nasledio je više od 10 miliona funti od majke.

"Morao sam da nam platim osiguranje. Finansijski su me 'odsekli' u prvoj četvrtini 2020. godine. Na sreću, imao sam novac koji mi je mama ostavila i bez toga ne bi mogli ništa', rekao je Hari u intervjuu.

Sinovi su joj bili sve, stoga ne čudi da je princeza Dajana većinu nasledstva ostavila njima, ali delić bogatstva dobile su i neke druge osobe, među kojima je omiljeni batler Pol Burel kao i njenih 17 kumića.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

Majka princeze Dajane, Franciz Šand Kid i sestra Lejdi Sara imenovane su izvršiteljicama njenog testamenta i nasleđa. Uz pripadajuće dokumente pisalo je da će njeni sinovi deo novca naslediti kada napune 25 godina, a ostatak kad napune 30 godina.

Iako je prilikom smrti iza nje ostalo gotovo 13 miliona funti, što se smanjilo na 8,5 miliona kada su odbijeni porezi, zahvaljujući pametnim ulaganjima kraljevskih savetnika iznos je gotovo udvostručen do trenutka kada su Hari i Vilijam dobili priliku da uživaju u njemu.

Reč je o novcu koji je Dajana dobila u brakorazvodnoj parnici, ali i raznim deonicama, nakitu, gotovini i ličnim predmetima koji su ostali u porodičnom domu u Kensingtonskoj palati.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs