Uverite se sami

Boje i značenja dana u nedelji: Ponedeljak je beo, ne treba započinjati ništa važno!

Neka drevna učenja, kao i astrolozi i spiritualisti veruju da svaki dan ima svoju simboliku, da je predodređen za određene poslove ili dešavanja, ali i da ima svoju "boju"
Zanimljivosti
23:38h
Boje i značenja dana u nedelji: Ponedeljak je beo, ne treba započinjati ništa važno!
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Dani u nedelji dobili su imena po planetama, odnosno po bogovima koji su nazvani po nebeskim telima, zbog čega neka drevna učenja, kao i astrolozi i spiritualisti veruju da svaki dan ima svoju simboliku, da je predodređen za određene poslove ili dešavanja, ali i da ima svoju "boju".

Tako, tvrde da je ponedeljak dan Meseca i da tada ne treba započinjati ništa važno, jer je Mesec promenljiv. Boja ponedeljka je bela ili srebrna, pa će garderoba u ovim tonovima "pomoći" da budete uspešniji. Prvi radni dan dobar je, kažu, za držanje govora, za odnose sa porodicom i prijateljima, za cveće...

Ljubičasta, narandžasta ili zelena - OVDE saznajte kako boja određuje kakva vam se osoba sviđa.

Utorak

je "crveni" dan Marsa kada smo posebno aktivni, borbeni i energični. Dobar je za unapred dogovorene poslove, važne sastanke i biznis. Utorkom obavezno obucite nešto crveno jer će to pojačati energiju i rasplamsati strasti.

Zelena sreda je savršen dan za kratka putovanja i sve vrste pregovora. Dan Merkura odličan je i za druženje i zabavu, ali najbolji za studente, jer čitanje i učenje odlično idu.

Koje su tri boje za uspeh na svim poljima saznajte OVDE.

Četvrtak, dan Jupitera, odličan je za potpisivanje ugovora i značajne poslove. Dobar je za planiranje, a posebno za venčanje! Kažu da je Jupiter blagonaklon i da zbog toga venčanje četvrtkom "garantuje" dug i srećan brak. Žuti dan dobar je i za gurmanluke!

Petak, Venerin dan

treba posvetiti porodici ili partneru, dan kada treba da volite, budete voljeni i uživate. Odličan je i za odmor, kupovinu, relaksaciju, dremanje... Petak je ružičast, pa upućeni kažu da je tog dana najveća verovatnoća da ćete se zaljubiti.

OVDE pročitajte kako da izgradite stil pomoću Feng šuija.

Subota, dan Saturna donosi izazove, ali i mudrost u rešavanju problema. Prvog dana vikenda treba pomagati drugima, učiniti nešto dobro, završiti poslove koje dugo odlažete, suočiti se sa onim čega se plašite. Subota je crna, pa iako mnogi baš tada izlaze, zabavu treba ostaviti za neki drugi dan.

Nedelja je dan Sunca, savršen za odmor. Zlatni dan idealan je za trenutke koje ćete dugo pamtiti.

OVDE saznajte kako boje koje ne volite otkrivaju vaš karakter.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs