Obratite pažnju

4 problema u seksu koji pogađaju sve žene: Ni mlade devojke nisu pošteđene!

Nekada se verovalo da se problemi u krevetu javljaju s godinama, ali istraživanje pokazuje da se i mlađe žene žale, na primer, na bolne odnose i nemogućnost postizanja orgazma
Škola sexa
17:08h Autor:
4 problema u seksu koji pogađaju sve žene: Ni mlade devojke nisu pošteđene!
Foto: Thinkstock

Seksualni problemi mogu biti i te kako frustrirajući, jer ne samo jer mogu naštetiti vašem seksualnom životu, već i vašoj vezi. Najnovije istraživanje, sprovedeno u Belgiji, pokušalo je da otkrije kako životno doba utiče na različite vrste seksualnih disfunkcija kod žena, kao što su nedostatak seksualne želje, uzbuđenja, poteškoće ili nemogućnost postizanja orgazma, kao i bol tokom odnosa.

5 saveta porno glumice za najbolji seks pročitajte OVDE - razbuktajte strasti!

U istraživanju je učestvovalo više od 15 hiljada žena od 16 do 74 godine, a svaka od njih ispunila je anketu o svom seksualnom životu. Ispitanice su morale da se izjasne kroz ocene od 0 do 3 - nula je označavala odsutnost problema, a brojka 3 ozbiljan problem. Istraživači su otkrili kako su se neki problemi, za koje se verovalo da se javljaju s godinama, javili i kod mlađih žena. Evo koja su četiri ključna problema.

1. Manjak seksualne želje

Ovo je najređi problem među mladim ženama, ali još uvek pogađa nešto više od 10 odsto žena između 20 i 24 godine, oko 20 odsto žena u dobi između 25 i 29 godina, a najčešći je među ženama u 50-im i 60-im godinama.

Iako se on povećava s godinama, manjak seksualne želje definitivno nije problem samo starijih žena, a tome svakako pridonosi svakodnevni stres, iscrpljenost, problemi sa samopouzdanjem, antidepresivi, kontraceptivne pilule i slično.

Da li ste znali da postoji oboljenje usled previše seksa? Šta se dešava kada preterate za kratko vreme, saznajte OVDE.

2. Manjak seksualnog uzbuđenja

Poteškoće sa vlaženjem vagine jednake su i kod žena u dobi od 16 godina i kod žena od 49 godina. Nakon menopauze i hormonalnih promena, te razlike su bile još veće. Ovakvi problemi mogu dovesti do bolnih odnosa, pa se problem ne može tako lako ignorisati, a kao odlično rešenje stručnjaci navode upotrebu lubrikanata.

3. Poteškoće ili nedostatak orgazmaOve poteškoće u 25,4 odsto slučajeva pogađaju žene između 20 i 24 godina, a postupno se smanjuju u kasnim 20-im, 30-im i 40-im godinama, da bi ponovo rasle u pedesetim. Kao razlog stručnjaci navode činjenicu da u ranim 20-im godinama žene najčešće imaju povremene partnere za seks, a brojna ranija istraživanja otkrila su da je tako ženama mnogo teže da postignu orgazam. Kako žene stare, tako je verovatnije da su pronašle stalnog seksualnog partnera, s kojim im je ugodnije i koji zna šta ih uzbuđuje i šta dovodi do boljih i češćih orgazama.

4. Bolni seks

Na ovaj problem najčešće su se žalile žene između 16 i 19 godina, a bio je manje zastupljen među ženama u 30-im i 40-im godinama. Procenat bolnih odnosa se ponovo povećao među ženama u njihovim 50-im, što je verovatno posledica menopauze i hormonalnih promena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs