Oduševiće vas

Žumancetu je dodala malo senfa: Poželećete da i vi uradite isto! (VIDEO)

Bez veštačkih aditiva i konzervansa, pomoću sastojaka koje imate kod kuće i vi možete da napravite jedan od omiljenih dodataka jelu za samo nekoliko minuta
Recepti
23:54h Autor:
Žumancetu je dodala malo senfa: Poželećete da i vi uradite isto! (VIDEO)
Foto: Thinkstock

Domaći proizvodi su najzdraviji, a neretko i čuvaju kućni budžet, pogotovo kada je hrana u pitanju. Bez veštačkih aditiva i konzervansa, pomoću sastojaka koje imate kod kuće, i vi možete da napravite jedan od omiljenih dodataka jelu - domaći majonez, i to za samo nekoliko minuta!

http://www.youtube.com/watch?v=MtfzGll1kIM
U činiju stavite jedno žumance i kašičicu senfa. Dok mutite žicom, polako dodajte malo ulja. Ako odjednom dodate svu količinu ulja, smesa vam neće biti homogena.

Kesicu od čaja stavila među prljave sudove: Oduševićete se kada vidite zašto! (VIDEO)

Dok i dalje mutite, iscedite malo limuna, po svom ukusu - najbolje je da sami probate. Zatim začinite prstohvatom soli i bibera. Domaći majonez je najbolje da koristite odmah, zato su sastojci tako mali, ali ako znate da vam treba veća količina koju ćete odmah da jedete vi i vaši gosti, možete da duplirate ili čak da napravite i u tri puta većoj razmeri.

Ono što odmah zapada za oko je drugačiji izgled domaćeg, u odnosu na kupovni majonez - vaš domaći majonez imaće zdraviju žutu boju.

9 neverovatnih upotreba majoneza: Popunjava pukotine na drvenom nameštaju, uklanja mrlje od čaša

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs