Subota: Junetina u pivu (mekana i sočna)
Ovo jelo se dugo krčka, ali rezultat je nevjerojatno mekano meso u bogatom umaku.
Sastojci (za 6 osoba):
- 1,2 kg junetine (npr. plećka, vrat)
- 2 velike glavice luka
- 3 čena belog luka
- 2 mrkve
- 500 ml tamnog piva
- 200 ml goveđeg temeljca
- 2 lovorova lista
- 1 kašika senfa
- 1 kašika brašna
- So, biber, timijan
- Malo ulja

Priprema:
Meso narežite na krupnije komade i začinite solju i biberom.
U velikoj posudi zagrijte malo ulja i naglo zapecite meso sa svih strana, pa ga izvadite.
Na istom ulju propržite sitno seckani luk i beli luk, pa dodajte naribanu mrkvu.
Vratite meso u posudu, pospite brašnom i dodajte senf. Dobro promešajte.
Ulijte pivo i temeljac, dodajte lovor i malo timijana.
Poklopite i krčkajte na laganoj vatri 2,5 – 3 sata, dok meso ne postane potpuno mekano.
Poslužite uz pire krompir ili domaći hleb.
Nedelja: Pečena piletina s medom i senfom
Ukusna piletina sa hrskavom koricom i slatko-slanim prelivom.
Sastojci (za 6 osoba):
- 1 celo pile (oko 1,5 kg) ili 6 bataka
- 3 kašike meda
- 2 kašike senfa (dijon ili klasični)
- 3 čena belog luka (sitno seckana)
- 1 kašičica suvog origana
- 2 kašike maslinovog ulja
- So, biber

Priprema:
Piletinu posolite i pobiberite sa svih strana.
Pomešajte med, senf, beli luk, origano i maslinovo ulje, pa premažite meso.
Stavite piletinu u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 50-60 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.
Povremeno je prelijte sokovima iz pleha za sočnost.
Poslužite uz pečeni krompir i sezonsku salatu.