Raskošna lepotica

Život Jelene bin Drai: Prva Srpkinja koja se udala za šeika! (FOTO)

Bivša manekenka danas je uspešna poslovna žena i majka, a njen put do uspeha podseća na bajku
Vip priča
18:48h Autor:
Život Jelene bin Drai: Prva Srpkinja koja se udala za šeika! (FOTO)
Foto: Instagram / Jelena J.Bin Drai

Za Jelenu bin Drai (36) manekenstvo je bilo put do bajkovitog života. Nekadašnja misica Jugoslavije iza sebe ima bogatu karijeru, a na vrhuncu popularnosti odlučila je da se preseli u inostranstvo.

Jelena je rođena 1979. godine nedaleko od Novog Sada, a njena raskošna lepota ubrzo je postala primećena. Kao osamnaestogodišnjakinja ušla je među 10 finalistkinja na prestižnom takmičenju Elite Model Look. Nakon toga sarađivala je sa svetski poznatim modnim agencijama poput Fashion model, Names i Woman.

Lice anđela, duša đavola: Ko je bila prava sultanija Hurem?

Bila je na naslovnicama mnogih časopisa i među prvim Srpkinjama je koje su napravile uspešnu manekensku karijeru u svetu.

Na vrhuncu svoje popularnosti 2003. godine Jelena je upoznala Saida bin Draija, bogatog naslednika čije se bogatstvo procenjuje na dve milijarde dolara. Nakon četiri godine veze, par je odlučio da se venča, a proslava se održala po arapskim običajima. Nakon što se preselila u Dubai, počela je da gradi svoju imperiju.

Bogatija od Dž.K. Rouling i kraljice Elizabete zajedno: Evo kako živi žena milijardera! (FOTO)

Danas je Jelena vlasnica lanca kozmetičkih salona Vanila i čokolada, a o njenom poslovnom uspehu govori i to što je bila proglašena za poslovnu ženu godine. Takođe, bavi se i dizajnerskim poslom, a njene kolekcije veoma su popularne.

Njen svekar bio je premijer i glavni za pravosuđe Emirata više od 40 godina. Saidova baka bila je udata za princa od Šarže, pa tako on ima porodične veze sa kraljevskom porodicom.

Ulaskom u bračnu zajednicu promenila je veru i postala muslimanka. Jelena ima troje dece, ćerku Asju i sinove Hilala i Hamdana. Ona je jedina žena svom suprugu i na to je veoma ponosna, iako Said po običaju ima pravo na više žena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs