Otkrivena zloslutna namera

Hteo da ubije princa Džordža i otruje gomilu ljudi: Počelo suđenje optuženom za kobni plan!

Nakon što je otkriven plan napada na četvorogodišnjeg princa Džordža, britanska policija uhapsila je 32-godišnjeg Husneina Rašida, kojem je sada, u Londonu, i započelo suđenje

Vesti
Autor:
Hteo da ubije princa Džordža i otruje gomilu ljudi: Počelo suđenje optuženom za kobni plan!
Foto: AP / Brian Lawless

U Londonu je započelo suđenje 32-godišnjem Husneinu Rašidu, navodnom pristalici Islamske države, koji je optužen da je, između ostalog, planirao i napad na četverogodišnjeg princa Džordža.

foto: Reuters / Pool

Tužioci tvrde da je Rašid, koji se na internetu predstavljao kao LoneMujahid, podsticao napad na nekoliko ciljeva, a jedna od namera bila mu je i ubrizgavanje otrova u sladolede po prodavnicama, kao i da ubije princa Džordža u školi koju pohađa.

Navodno je jedna od njegovih objava na internetu, u tajnoj grupi, uključivala i fotografiju malenog princa, adresu škole, siluetu džihadiste i poruku u kojoj je stajalo da čak ni kraljevska porodica neće biti sigurna i ostati netaknuta.

Šokantne tvrdnje: Britanska kraljevska porodica pije krv male dece svakog jutra!

foto: Profimedia

Rašid, učitelj islama u džamiji, iz jednog gradića na severozapadu Velike Britanije, optužen je, između ostalog, da je istomišljenicima davao savete kako da koriste bombe, hemijske supstance i noževe za napade i da ih je ohrabrivao u njihovim naumima.

Napisao je nebrojeno mnogo objava u kojima glorifikuje uspešne terorističke napade i podsticao svoje pratioce da urade i sami još uspešnije. Sve optužbe Rašid odbacuje, a kako će se suđenje završiti znaće se za otprilike šest nedelja, koliko se očekuje da će trajati.

Princ Vilijam i Kejt Midlton napadnuti: Nezapamćeni skandal na Londonskom maratonu! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs