Budući britanski kralj

Sve što niste znali o princu Džordžu: Mališan koji oduševljava svet! (FOTO)

Kraljevska porodica je oduvek prepuna svojih intriga i tajni koje ne izlaze u javnost baš tako lako, ali nekih činjenica mediji ipak mogu da se domognu

Vip priča
14:10h Autor:
Sve što niste znali o princu Džordžu: Mališan koji oduševljava svet! (FOTO)
Foto: Profimedia

Maleni princ Džordž, prvorođeni sin britanskog kraljevskog para, princa Vilijama i vojvotkinje Kejt Midlton, trenutno je najpoznatiji četvorogodišnjak na svetu i svakodnevno nas oduševljava svojom pojavom. Ali još uvek postoje neke stvari koje ne znamo o nasledniku britanske krune.

Ovih dana princ Džordž je u centru medijske pažnje jer je krenuo u školu, a sem toga, nekoliko dana ranije saznalo se da britanski kraljevski par očekuje treće dete i da će mališan dobiti brata ili sestru.

Prvi dan princa Džordža u školi: Evo šta će sve mališan da uči! (VIDEO)

foto: Profimedia

Kraljevska porodica je oduvek prepuna svojih intriga i tajni koje ne izlaze u javnost baš tako lako, ali nekih činjenica mediji ipak mogu da se domognu.

Tako je vrlo dobro poznata i "vrednost" princa Džordža, a ona za britansku ekonomiju, prema rečima londonskih konsultanata iz kompanije Brand Finance, iznosi 2,3 milijarde funti.

Nakon radosnih vesti Kejt Midlton zabrinula sve: Život joj ugrožen zbog poremećaja od kojeg pati!

Kada se spominju iznosi, valja napomenuti i da mlađe dete princa Vilijama i vojvotkinje Kejt, malena princeza, dvogodišnja Šarlot, "vredi" čak tri milijarde funti, iako se jako dobro zna da će njen brat Džordž verovatno jednog dana postati kralj.

Da, princ Džordž je treći u redu za nasledstvo, iako je to sad možda nezamislivo jer maleni tek kreće u školu i ima mnogo važnijih obaveza od nasledstva, ali red u kraljevskoj porodici odavno se zna.

Mislite da je britanskoj kraljevskoj porodici lako? Ove obaveze moraju da ispune svakodnevno! (FOTO)

foto: Reuters / Pool

Prvi u redu za krunu je njegov deda, princ Čarls, a potom otac, princ Vilijam. Odmah nakon njih dolazi danas četvorogodišnji princ Džordž, zatim njegova sestra, princeza Šarlot, potom još nerođeno dete vojvotkinje Kejt Midlton, koje bi na svet trebalo da dođe u februaru, a tek onda Vilijamov brat - princ Hari.

Osim zamršenih veza oko nasledstva, javnost možda ne zna puno ime omiljenog malenog princa.

Gde su kraljica i princ Čarls bili na 20. godišnjicu Dajanine smrti: Pokušali da pobegnu od javnosti! (FOTO)

foto: EPA / pool

Budući da ga retko ko oslovljava celim imenom, ono se gotovo nikada ne piše u medijima kao takvo, pa i ne čudi da ga skoro niko ne zna.

Prinčevo puno ime glasi Džordž Aleksander Luis, a Vilijam i Kejt odlučili su se za njega iako je vrlo tradicionalno, jer je vrlo prikladno za budućeg monarha, a njime su odali i počast baki, kraljici Elizabeti, kojoj je srednje ime Aleksandra.

Završetak imena, Luis, povezuje ga s ocem Vilijamom, kojem je to takođe srednje ime.

Kejt donela drastičnu odluku o trećem porođaju: Kraljici se ovo uopšte ne dopada!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs