prijatno

Večera boli glava: Od ovih kiflica sa sirom bez kvasca krenuće vam voda na usta! (RECEPT)

Na spomen svežih mirisnih kiflica svima rastu zazubice, zar ne? 

Recepti 03.12.2018. - 17:17h Autor: Stil/Zadovoljna.hr
Foto: Shutterstock

Kad vam se jedu sveže pečene kiflice, a ne mesi vam se i ne čeka dugo da se testo digne i udvostruči volumen, posegnite za brzim kiflicama bez kvasca koje su gotove za čas.

 

Sastojci:

 

 

  • 250 grama glatkog pšeničnog brašna
  • 125 grama svežeg sira (kremastijeg)
  • 1 jaje
  • 50 ml maslinova ulja
  • 50 ml mleka
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • pola kašike soli
  • semenke za posipavanje

 

Osvojiće vas na prvi zalogaj: Napravite ove kiflice i uživajte u savršenom testu! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  •  U dublju posudu prosejte brašno s praškom za pecivo, dodajte so, izmešajte i dodajte sveži sir, pa sve još jednom dobro izmešajte.
  •  U manju posudu odvojite belanca (žumanca ostavite za premazivanje), izlupajte ga žicom, potom u posudu dodajte mleko i maslinovo ulje, pa dobro izmešajte.
  • Dodajte to u posudu s brašnom i sirom pa rukama umesite glatko, mekano testo. Ako se testo lepi, dodajte još malo brašna.
  •  Testo razvaljajte u krug  u razmeri 35-40 cm pa ga iseckajte na 16 komada.
  • Svaki trokut urolajte od šireg dela prema užem (možete ih i puniti) pa složite na pleh prekriven papirom za pečenje.
  • Premažite žumancetom koji ste izmešali sa kašikom mleka. Pospite susasom, makom ili suncokretovim semenkama.
  • Ubacite u prethodno zagrejnu rernu na 180 °C i pecite 25-30 min.
  • Kad kiflice izvadite iz rerne, prekrrije ih krpom, a kad se ohlade, prebacite ih u kesicu i zavežite. Na taj ćete način sprečiti da se kiflice osuše i stvrdnu.

 

Krenuće vam voda na usta: Domaće kiflice sa slaninom mekane kao duša! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...