Isprobajte

Medovik torta: Ruska medena poslastica koja će vas osvojiti na prvi zalogaj! (RECEPT)

Tradicionalni kolač koji ćete obožavati

Recepti
Autor:
Foto: Printscreen Youtube / The Cooking Foodie

Sastojci:

Za kore: 100 g putera, 80 g meda, kašičica praška za pecivo, 450 g brašna, 3 jaja, 150 g šećera

Za krem: 500 g kisele pavlake, 240 ml slatke pavlake, 200 g šećera u prahu, ekstrakt vanile

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Umutite žicom jaja sa šećerom dok smesa ne postane penasta pa dodajte puter i med. Kuvajte na pari dok se puter potpuno ne istopi. Postepeno dodajte brašno i prašak za pecivo i mešate testo varjačom.

Prespite testo na površinu posutu brašnom i podelite ga na 8 jednakih delova koje ćete oblikovati u loptice. Svaku razvucite oklagijom i uz pomoć kalupa napravite krugove, pa izbockajte viljuškom.

Stavite ih jednu po jednu da se peku u rerni oko 7-8 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Na kraju ispecite i ostatke testa, pa ih izmrvite kad dobiju zlatnu boju.

Za krem pomešajte slatku pavlaku, ekstrakt vanile i šećer i umutite mikserom. Umešajte kiselu pavlaku.

Stavite prvu koru na tanjir pa je premažite filom, ponavljajte tako do utroška materijala, a viškom fila premažite celu tortu. Na kraju tortu pospite izmrvljenim ostacima kore i ostavite u frižideru preko noći.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs