Sastojci:
Za kore: 100 g putera, 80 g meda, kašičica praška za pecivo, 450 g brašna, 3 jaja, 150 g šećera
Za krem: 500 g kisele pavlake, 240 ml slatke pavlake, 200 g šećera u prahu, ekstrakt vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Umutite žicom jaja sa šećerom dok smesa ne postane penasta pa dodajte puter i med. Kuvajte na pari dok se puter potpuno ne istopi. Postepeno dodajte brašno i prašak za pecivo i mešate testo varjačom.
Prespite testo na površinu posutu brašnom i podelite ga na 8 jednakih delova koje ćete oblikovati u loptice. Svaku razvucite oklagijom i uz pomoć kalupa napravite krugove, pa izbockajte viljuškom.
Stavite ih jednu po jednu da se peku u rerni oko 7-8 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Na kraju ispecite i ostatke testa, pa ih izmrvite kad dobiju zlatnu boju.
Za krem pomešajte slatku pavlaku, ekstrakt vanile i šećer i umutite mikserom. Umešajte kiselu pavlaku.
Stavite prvu koru na tanjir pa je premažite filom, ponavljajte tako do utroška materijala, a viškom fila premažite celu tortu. Na kraju tortu pospite izmrvljenim ostacima kore i ostavite u frižideru preko noći.
Prijatno!