Sastojci:

14 jaja
200 g šećera u prahu
400 g čokolade
500 g margarina
300 g mlevenog keksa
6 kašika šećera
400 g krem šlaga od čokolade

4 dl mleka

Priprema:


1. Sjediniti žumanca i šećer u prahu pa umutiti na pari. Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.


2. U ohlađeni fil dodati penasto umućeni margarin i izmiksati. Na kraju dodati mleveni keks i polako promešati varjačom.


3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti mikserom dok se ne otopi.


4. Sjediniti fil od čokolade sa šamom od belanaca i polako promešati varjačom.


5. Dobijeni fil podeliti na dva dela. Od jednog dela ispeći kore, a drugi deo ostaviti za fil.


6. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje pa sipati u njega 1/3 pripremljene smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC oko 20 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.


7. Prvu koru premazati polovinom ostavljene smese za fil i preklopiti drugom korom. Isti postupak ponoviti još jednom.


8. Krem šlag od čokolade umutiti sa mlekom i premazati preko torte.

Uživajte!

Torta Arabika: Kombinacija ukusa koja će vas raspametiti! (RECEPT)

Ukus koji će vas raspametiti