Sastojci:
14 jaja 200 g šećera u prahu 400 g čokolade 500 g margarina 300 g mlevenog keksa 6 kašika šećera 400 g krem šlaga od čokolade
4 dl mleka
Priprema:
1. Sjediniti žumanca i šećer u prahu pa umutiti na pari. Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.
2. U ohlađeni fil dodati penasto umućeni margarin i izmiksati. Na kraju dodati mleveni keks i polako promešati varjačom.
3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti mikserom dok se ne otopi.
4. Sjediniti fil od čokolade sa šamom od belanaca i polako promešati varjačom.
5. Dobijeni fil podeliti na dva dela. Od jednog dela ispeći kore, a drugi deo ostaviti za fil.
6. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje pa sipati u njega 1/3 pripremljene smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC oko 20 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.
7. Prvu koru premazati polovinom ostavljene smese za fil i preklopiti drugom korom. Isti postupak ponoviti još jednom.
8. Krem šlag od čokolade umutiti sa mlekom i premazati preko torte.
Uživajte!
Torta Arabika: Kombinacija ukusa koja će vas raspametiti! (RECEPT)