Sastojci:
za koru
– 300 g mlevenog keksa – 125 g šećera u prahu – 2 dl soka od narandže – 200 g putera – 50 g čokolade za kuvanje
za fil I
– 1 l mleka – 2 pudinga od vanile – 5 kašika brašna – 250 g putera – 200 g šećera u prahu – 300 g keksa – 2 dl soka od narandže
za fil II
– 200 g mlevenih oraha – 125 g putera – 125 g šećera u prahu – 2 dl mleka – 2 šlaga
Priprema:
Kora:
1. Mleveni keks natopiti sokom od narandže.
2. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati natopljen keks i otopljenu čokoladu, te dobro izmešati.
Fil I:
1. U odgovarajuću šerpu sipati 8 dl mleka i kuvati dok ne proključa.
2. Ostatak mleka umutiti sa praškom za puding od vanile i brašnom. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.
3. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati u ohlađen puding i mešati dok se ne dobije fina kremasta masa.
Fil II:
1. Mlevene orahe popariti ključalim mlekom.
2. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati poparene orahe i dobro izmešati.
Finalni postupak:
1. Na tacnu za tortu sipati smesu za koru i formirati željeni oblik.
2. Zatim naneti fil I i ravnomerno ga rasporediti.
3. Prekriti keksom, prethodno natopljenim sokom od narandže i premazati filom II.
4. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, te premazati tortu i dekorisati je po želji.
Torta Medeni jogurt: Savršeno meka, hladna i kremasta - prosto neodoljiva! (RECEPT)