Sastojci:


za koru

125 g putera, 200 g šećera, prstohvat soli, 1/2 kašičice cimeta, 1 kašičica rendane kore limuna, 6 jaja, 100 g čokolade, 200 g brašna


za fil


6 dl mleka, 2 pudinga od čokolade, 2 kašike instant kafe, 150 g šećera, 250 g putera


za glazuru


150 g čokolade, 75 g putera

Priprema:


Kora:


1. Umutiti puter sa 100 g šećera, a zatim postepeno dodavati jedno po jedno žumance uz neprestano mućenje mikserom.


2. Dodati otopljenu čokoladu, brašno, cimet, rendanu koru limuna i dobro umutiti.


3. Posebno umutiti belanaca sa preostalim šećerom, dodati u smesu od žumanaca i polako promešati varjačom.


4. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i presuti u njega smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko 60 minuta.


5. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, te je poprečno preseći na četiri dela.

Fil:


1. U šerpu sipati 5 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.


2. Posebno umutiti preostalo mleko i puding od čokolade pa sipati u ključalo mleko. Kuvati uz neprekidno mešanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati kafu.


3. U ohlađeni puding dodati omekšali puter i umutiti mikserom.


Finalni postupak:


1. Kore ravnomerno premazati pripremljenim filom i naslagati ih jednu na drugu.


2. Čokoladu rastopiti sa puterom i preliti preko torte.

Otopite čokoladu kao profesionalac: 3 najvažnija saveta za savršenu glazuru, bez ijedne grudvice!

Za sve ljubitelje čokoladnih torti, predlažemo da isprobaju i ovu varijatnu