Sastojci:
250 - 300 g mlevenog mesa (mešano svinjsko i juneće), 1/2 kg krompira, 1 glavica crnog luka, 1 zelena paprika, 1 manji paradajz, ulje, so, biber, 1-2 čena belog luka, 1 šargarepa, peršun, lovorov list, 1 kašičica brašna, mlevena paprika
Priprema:
U mleveno meso dodati so, mleveni biber i mlevenu papriku. Beli luk izdrobiti u činijicu pa dodati dve kašike vode i dobro izmešati i procediti. Tečnost sipati u mleveno meso i sve dobro izjednačiti.
Napraviti ćuftice.
Na ulju propržiti sitno seckan luk i seckanu papriku pa dodati seckan i oljušten paradajz i njega malo izdinstati pa dodati mlevenu papriku i krompir.
Na kraju dodati ćuftice. Naliti vodu i kuvati oko 50 minuta. Na kraju dodati brašno izmešano sa malo vode.
Posoliti i dodati malo začina. Pustiti da još malo vri. Iseckati na kraju peršun.
Prijatno!
Izvor: Kod bake u gostima