Potrebno je:
150 g piškota
3 žumanceta
100 g prah šećera
300 g maskarpone sira
200 ml slatke pavlake
250 ml instant kafe
rum
kakao
Priprema:
Skuvati instant kafu, dodati rum i staviti da se hladi. U žumanca staviti šećer, mikserom izmutiti i mešati na pari da se zgusne i termički obradi. Slatku pavlaku umutiti. U činiju staviti umućena žumanca, dodati sir i slatku pavlaku, pa sve lepo izjednačiti.
Grčka sladoled torta: Najkremastiji slatkiš sa 3 fila za vrele letnje dane! (RECEPT)
Manji pleh obložiti providnom folijom, pa po dnu poređati piškote koje ste provukli kroz instant kafu. Preko piškota staviti pola krema, pa poređati piškote. Prekriti folijom, pa ostaviti 20 minuta u zamrzivač da se malo stegne.
Okrenuti na poslužavnik, skinuti foliju i premazati ostatkom krema. Posuti kakao prahom ili čokoladnim prahom. Mora ostati u frižideru nekoliko sati da lepo se ohladi. Ukus je neopisivo dobar, praznik za naše nepce... uživajte!