Tako kremasta i osvežavajuća

Lamington popsi: Najlepša ledena poslastica ikada! (RECEPT)

Malo ćete se pomučiti, ali vredeće

Recepti
Autor:
Lamington popsi: Najlepša ledena poslastica ikada! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci: 1 kg sladoleda od vanile (može iz kesice), malo džema od jagode, 250 g crne čokolade, 200 g mlečne čokolade, 125 g kokosovog brašna.

Biće vam potrebni i drveni štapići.

Priprema: Ako koristite sladoled iz kesice prvo ga umutite i malo zaledite, ali ne potpuno. Ako koristite gotov, izvadite da odstoji bar 10 minuta, ali da se ne otopi potpuno.

Ne propustite! Banana split torta: Nepobediva voćna poslastica koju generacije obožavaju! (RECEPT)

Sipajte ga u veliku posudu, prospite po njemu džem od jagode i razvucite čačkalicom, tako da dobijete izgled mermernih šara, pa prebacite u podmazan četvrtasti pleh obložen pek papirom (papir neka obavezno viri izvan pleha za oko 3 cm). Izravnajte i zabodite štapiće odokativno kako ćete kasnije seći kocke. Odložite u zamrzivač i ostavite da stoji preko noći.

Kad sutradan izvadite, ostavite da stoji 2 minuta pre nego što ga sa sve papirom izvadite iz pleha. Što brže, ali što preciznije secite kocke, tako da štapić ostane u sredini svake. Odlažite kocke na papir za pečenje i odmah ih vratite u zamrzivač na dva sata.

Čokoladu izlomite i otopite, najbolje na pari pošto ne bi trebalo da joj dodajete masnoću, pa ostavite da se prohladi 10-15 minuta.

Kokos sipajte u posudu i neka vam bude pri ruci. Kocke od sladoled smese brzo umačite u čokoladu tako da se svuda rasporedi, a zatim uvaljajte u kokos i odmah vraćajte u zamrzivač jednu po jednu.

Za pripremu ove poslastice malo ćete se pomučiti, ali kad probate, shvatićete da zaista vredi!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs