Sastojci: 1 kg sladoleda od vanile (može iz kesice), malo džema od jagode, 250 g crne čokolade, 200 g mlečne čokolade, 125 g kokosovog brašna.
Biće vam potrebni i drveni štapići.
Priprema: Ako koristite sladoled iz kesice prvo ga umutite i malo zaledite, ali ne potpuno. Ako koristite gotov, izvadite da odstoji bar 10 minuta, ali da se ne otopi potpuno.
Sipajte ga u veliku posudu, prospite po njemu džem od jagode i razvucite čačkalicom, tako da dobijete izgled mermernih šara, pa prebacite u podmazan četvrtasti pleh obložen pek papirom (papir neka obavezno viri izvan pleha za oko 3 cm). Izravnajte i zabodite štapiće odokativno kako ćete kasnije seći kocke. Odložite u zamrzivač i ostavite da stoji preko noći.
Kad sutradan izvadite, ostavite da stoji 2 minuta pre nego što ga sa sve papirom izvadite iz pleha. Što brže, ali što preciznije secite kocke, tako da štapić ostane u sredini svake. Odlažite kocke na papir za pečenje i odmah ih vratite u zamrzivač na dva sata.
Čokoladu izlomite i otopite, najbolje na pari pošto ne bi trebalo da joj dodajete masnoću, pa ostavite da se prohladi 10-15 minuta.
Kokos sipajte u posudu i neka vam bude pri ruci. Kocke od sladoled smese brzo umačite u čokoladu tako da se svuda rasporedi, a zatim uvaljajte u kokos i odmah vraćajte u zamrzivač jednu po jednu.
Za pripremu ove poslastice malo ćete se pomučiti, ali kad probate, shvatićete da zaista vredi!
Malo ćete se pomučiti, ali vredeće
Malo ćete se pomučiti, ali vredeće