Banana split omiljeni je kolač mnogih generacija, a sada je dobio i pojačanje! Postao je torta koja se jednostavno i brzo priprema, a njen lagan ukus će vas očarati!
Sastojci:
Patišpanj:
- 7 belanaca - 7 kašika šećera - 2 kašika kakaoa - 10 kašika oraha - 3 kašike brašna - 1 prašak za pecivo
Fil:
- 7 žumanaca - 700 ml mleka - 2 pudinga od banane - 4 banane
- 30g čokoladnih mrvica - 250g margarina - 8 kašika šećera
Torta Egipćanka: Prepuna fila, mekanih kora, neodoljivog ukusa! (RECEPT)
Dekoracija:
- 3 krem šlaga - 250ml mleka - 100g čokolade - 1 kašika ulja
Priprema:
Za patišpanj: Dobro umutiti belanca, dodati šećer i još malo umutiti. Brašno pomešati sa kakaom, orasima, praškom za pecivo pa dodati polako u umućena belanca.
Rernu zagrejati na 200 stepeni.
Veliki pleh obložiti pek papirom pa sipati umućenu masu i ispeći patišpanj. Kada se ohladi preseći na pola po dužini.
Nebeski kolač: Meki, kremasti zalogaji kao iz raja! (RECEPT)
Za fil: Staviti 600ml mleka na šporet sa šećerom da prokuva.
Žumanca umutiti pa dodati ostatak mleka, mutiti i dodati puding od banane.
Kada mleko prokuva, skloniti sa vatre i polako dodati žumanca sa pudingom sve vreme mešajući. Vratiti na laganu vatru i kuvati dok se ne zgusne.
U ohlađen fil dodati umućen margarin i čokoladne mrvice.
Na koru namazati polovinu fila, poređati banane, pa opet premazati filom, odozgo položiti koru.
Umutiti šlag sa mlekom i dekorisati tortu, a odozgo preliti sa otopljenom čokoladom.