Nezamenljiv slatkiš

Banana split torta: Nepobediva voćna poslastica koju generacije obožavaju! (RECEPT)

Stiže pojačanje kom nećete odoleti!

Recepti
Autor:
Banana split torta: Nepobediva voćna poslastica koju generacije obožavaju! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Banana split omiljeni je kolač mnogih generacija, a sada je dobio i pojačanje! Postao je torta koja se jednostavno i brzo priprema, a njen lagan ukus će vas očarati!

Sastojci:

Patišpanj:

- 7 belanaca - 7 kašika šećera - 2 kašika kakaoa - 10 kašika oraha - 3 kašike brašna - 1 prašak za pecivo

Fil:

- 7 žumanaca - 700 ml mleka - 2 pudinga od banane - 4 banane

- 30g čokoladnih mrvica - 250g margarina - 8 kašika šećera

Torta Egipćanka: Prepuna fila, mekanih kora, neodoljivog ukusa! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Dekoracija:

- 3 krem šlaga - 250ml mleka - 100g čokolade - 1 kašika ulja

Priprema:

Za patišpanj: Dobro umutiti belanca, dodati šećer i još malo umutiti. Brašno pomešati sa kakaom, orasima, praškom za pecivo pa dodati polako u umućena belanca.

Rernu zagrejati na 200 stepeni.

Veliki pleh obložiti pek papirom pa sipati umućenu masu i ispeći patišpanj. Kada se ohladi preseći na pola po dužini.

Nebeski kolač: Meki, kremasti zalogaji kao iz raja! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Za fil: Staviti 600ml mleka na šporet sa šećerom da prokuva.

Žumanca umutiti pa dodati ostatak mleka, mutiti i dodati puding od banane.

Kada mleko prokuva, skloniti sa vatre i polako dodati žumanca sa pudingom sve vreme mešajući. Vratiti na laganu vatru i kuvati dok se ne zgusne.

U ohlađen fil dodati umućen margarin i čokoladne mrvice.

Na koru namazati polovinu fila, poređati banane, pa opet premazati filom, odozgo položiti koru.

Umutiti šlag sa mlekom i dekorisati tortu, a odozgo preliti sa otopljenom čokoladom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs