Rajski zalogaji

Švedski krompir zapečen s kačkavaljem i šunkom: Ne može da se opiše, mora da se proba! (RECEPT)

Najbolji prilog koji možete da poslužite uz bilo koje jelo

Recepti
Autor:
Švedski krompir zapečen s kačkavaljem i šunkom: Ne može da se opiše, mora da se proba! (RECEPT)
Foto: Youtube printscreen / Food Recipe 786

Sastojci: 1 kg krompira, malo ulja, so po ukusu, 200 g kačkavalja, oko 100 g šunke ili suvomesnatog po izboru, 2 šolje pavlake za kuvanje ili bešamel sosa.

Priprema: Krompir oljuštite i isecite na trake ali ne do kraja, već tako da na dnu ostane sastavljen. Premažite krompire uljem pomoću četkice, posolite i pecite u rerni na 200 stepeni oko sat vremena.

Ne propustite! Prabakina moruznica: Kolač čiji se recept čuva kao porodično nasleđe!

Deo kačkavalja i šunku isecite na parčiće pa ređajte u proreze na pečenom krompiru šunka-kačkavalj-šunka i tako dok ne napunite sve krompire. Zatim sve prelijte bešamel sosom i pospite preostalim rendanim kačkavaljem.

Zapecite još 20 minuta na 200 stepeni i vaš švedski krompir božanstvenog ukusa je gotov!

Detaljnu pripremu možete da pogledate u videu ispod!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs