Jednostavno

Najbolji i najjednostavniji: Ukusan sos za Cezar salatu! (RECEPT)

Na internetu je mnoštvo različitih recepata, ali najbolji su, kažu profesionalci, najjednostavniji

Recepti
21:07h Autor:
Najbolji i najjednostavniji: Ukusan sos za Cezar salatu! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Često pribegavamo kupovnom dresingu za salatu misleći da nemamo dovoljno vremena da ga sami napravimo, ali istina je da ovaj proces ne oduzima mnogo vremena, a ukus je mnogo bolji. Jedan od najpopularnijih dresinga je onaj za cezar salatu. Na internetu je mnoštvo različitih recepata, ali najbolji su, kažu profesionalci, najjednostavniji.

Potrebno vam je:

- 3 žumanceta - kašika dižon senfa - 2 čena belog luka - konzerva inćuna - 2 kašike soka od limuna - 2 kašike maslinovog ulja - pola šolje ulja od povrća - 2 kašike narendanog parmezana - malo soli i bibera

Idealan letnji obrok: Salata sa testeninom i tunjevinom koja se brzo pravi! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

Prvo pomešajte dva izgnječena čena belog luka i konzervu inćuna dok ne dobijete glatku masu. U drugoj činiji mutite ručno žumanca, dodajte senf, pastu od inćuna i belog luka, mutite, pa dodajte limunov sok, a kada dobijete glatku masu, dodajte maslinovo ulje. Zatim mutite minut i na kraju dodajte neutralno ulje i na kraju parmezan.

Savet plus: Ako ne želite da koristite živa jaja, umesto njih upotrebite kupovni majonez. Ovaj sos možete koristiti za bilo koju salatu, ne samo cezar.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs