Italijanska kuvarica Marselja Hazan predstavila je javnosti recept za pastu koja je zvanično proglašena najboljom na svetu!

Naime, njen sos se pravi od samo 3 sastojka, a čak nije potrebno ni seckanje luka.

Marselja, autorka knjige "Osnove klasične italijanske kuhinje" savetuje da je najbolje da sos napravite od crnog luka, maslaca i konzervisanog paradajza.

Stručnjaci za ishranu odgovorili: Ovo je prava istina o testenini!

shutterstock-275882210.jpg
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

- 800 gr pardajza iz konzerve, oljuštenog
- 1 glavica crnog luka
- 6 kašika maslaca

Uputstvo:

Luk isecite na polovinu, dodajte maslac i paradajz. U šerpi dinstajte na srednjoj temperaturi oko 45 minuta. Promešajte povremeno, a na samom kraju izvucite komade luka iz šerpe, te ostatkom smese prelijte testeninu.

Proglašen najboljim od strane kulinarskog sajta.