Jednostavno a ukusno

Brza torta koja se ne peče: Vrhunska čokoladna poslastica, a pravi se u 3 poteza! (RECEPT)

Poslastica koja se brzo priprema i jednostavno je morate probati.

Recepti 31.05.2018. - 19:25h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Profimedia

Poslastica koja se ne peče a već po sastavu se vidi da je reč o vrhunskom kvalitetu i neodoljivom ukusu, piše stvarukusa.rs

 

Potrebno je:

 

- 1l mleka

- 10 kašika šećera

- 3 pudinga od vanile

- 300 gr mlečne čokolade

- 100 gr bele čokolade

- 500 ml slatke pavlake

- keks koliko je dno obruča

 

Otopite čokoladu poput iskusnih poslastičara: Ova 3 saveta su zlata vredna!

foto: Profimedia

Priprema:

 

1. Od litre mleka oduzmite deo da razmutite puding i šećer. Ostatak stavite da provri, pa zakuvajte razmućeni puding i šećer. Tako vruću smesu podelite na dva dela, u jedan stavite belu, a u drugi mlečnu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi.

 

2. Umutite slatku pavlaku, pa 1/4 stavite u beli krem i 1/4 u tamni krem.

Uzmite obruč ili okruglu šerpu, stavite samolepljivu foliju na dno i strane, pa izlijte beli krem i deo tamnog krema koji ćete blago izmešati sa belim kako bi se napravile crnobele šare. Preko stavite ostatak slatke pavlake, pa ostatak tamnog krema. Sve radite lagano i pažljivo.

 

3. Na kraju poređajte keks namočen u mleko. Preko zalepite još jedan komad samolepljive folije i stavite u zamrzivač na par sati.

 

Izvadite, skinite gornju foliju, poklopite tacnom, pa okrenite. Torta će biti idealnog oblika. Dekorišite po želji, poslužite i uživajte!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...