Oduševiće vas

Bogata bingo torta: Pun pogodak za svečanu trpezu! (RECEPT)

Bingo torta je kombinacija svih sastojaka koje deca i sladokusci vole, a vrlo je jednostavna za pripremu tako da je mogu napraviti i početnici u poslastičarstvu

Recepti
21:10h Autor:
Bogata bingo torta: Pun pogodak za svečanu trpezu! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za fil:

200 g šećera

2 kašike brašna

250 g margarina

2 kesice vanilin šećer

150 g mlevenog keksa

150 g čokolada za kuvanje

Za koru:

3 jaja

3 kašike šećera

1,5 kašika ulja

3 kašike oraha

2 kašike brašna

0,5 kesice praška za pecivo

1 kašika kakao praha

I još:

150 g jafa keksa

100 g piškota

2 dl soka od narandže

2 kesice šlaga

Najukusnija čokoladna pita: Po ovom receptu pravićete je stalno!

Skuvajte puding za fil: razmutite tri pudinga od vanile i dve kašike brašna u malo hladnog mleka. Preostalo mleko sa 200 g šećera i vanilin šećerom stavite da provri, pa dodajte puding i skuvajte gust krem. Gotov puding od vanile ostavite da se ohladi.

Za koru razdvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite u čvrst sneg sa 3 kašike šećera. Posebno umutite žumanca sa uljem, mlevenim orasima, kakaom, brašnom i praškom za pecivo da nema grudvica, pa pažljivo spojite ove dve smese. Smesu za koru naspite u podmazan okrugao kalup prečnika 28 cm i pecite je u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

Kad se puding od vanile ohladio nastavite pripremu fila. Razmekšan margarin penasto umutite mikserom (ako volite slađe torte možete u margarin dodati 50-100 g šećera u prahu), pa ga spojite sa ohlađenim pudingom i dobro umutite da se fil izjednači. Fil od vanile podelite na tri dela, pa u jedan deo dodajte 150 g mlevenog keksa i promešajte da se fil izjednači, u drugi deo dodajte 150 g rastopljene čokolade i promešajte, a treći deo ostavite samo od vanile.

Bingo tortu složite u kalupu u kom ste ispekli koru na sledeći način: gotovu ohlađenu koru poprskajte gaziranim sokom od narandže, preko kore premažite fil sa keksom, pa preko njega složite jafa keks samo provučen kroz sok od narandže tako da je čokoladni deo okrenut ka filu sa keksom. Preko jafa keksa premažite čokoladni fil, pa preko njega složite piškote provučene kroz sok od narandže. Piškote premažite filom od vanile, prekrijte složenu bingo tortu folijom i ostavite je u frižider bar 12h da se dobro ohladi i poveže. Gotovu bingo tortu ukrasite umućenim šlagom, isecite je na parčad i poslužite.

Švaler torta, bogata i kremasta: Ko jednom proba, stalno je pravi! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs