Čorba od tikvica će vas sigurno osvežiti a vrlo lako se priprema.
Sve što vam je potrebno je:
- 2 manje tikvice - 2 šargarepe - 2 krompira - 1 veća glavica crnog luka - 2 kašičice suvog začina - 1 kašičica aleve paprike - 1 kašika brašna - Malo mirođije - Ulje za prženje
Domaća srpska kisela čorba: Samo jedna kutlača okrepljuje i čisti telo! (RECEPT)
Priprema:
Na ulju i malo vode izdinstajte sitno iseckan crni luk.
Šargarepu i krompir iseckajte na kockice pa dodajte u luk. Sipajte suvi začin i sve nalijte vodom da ogrezne.
Oljuštite tikvice i iseckajte ih na kockice pa ih dodajte u povrće kad je na pola skuvano. Dodajte alevu papriku i izmešajte.
Kuvajte dok tikvice omekšaju pa dodajte kašiku brašna razmućenu u malo vode. Nalijte vrućom vodom u zavisnosti od gustine koju želite da dobijete, dodajte mirođiju, i kuvajte još oko 5 minuta.