Preukusne

Punjene lepinje: Mekano testo koje pruža užitak pri svakom zalogaju! (RECEPT)

Odlična ideja za doručak ili večeru!

Recepti 24.02.2018. - 10:45h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

 

300-400 gr brašna

200 ml mlakog mleka

30 ml ulja

malo soli

1 kašičica šećera

2 jaja

200 gr sira

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

 

Rastvoriti kvasac sa mlekom dodati šećer, jaje, brašno i so i zamesiti glatko  mekše testo. Ostaviti da naraste. Podelite ga na 4 dela pa svaki razvijte na veličinu većeg tanjira i poređajte u podmazan pleh. Ostaviti 15 minuta, pa svaku lepinju pritisnite po sredini veličine manjeg tanjira.


Sir izdrobiti dodati jaje i izmešati. Puniti lepinje gde su udubljenja. Ivice lepinja možeta premazati žumancetom i posuti semenkicama. Peći na 200 stepeni C 20 min. Jako su mekane i mirisne, uz jogurt uživaćete pri svakom zalogaju.

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...