Morate da probate

Zapečene zagorske štrukle sa orasima: Desert koji nestane za čas! (RECEPT)

Toliko je dobar, da će se odmah razgrabiti sa tanjira

Recepti
Autor:
Zapečene zagorske štrukle sa orasima: Desert koji nestane za čas! (RECEPT)
Foto: Youtube Printscreen / Fini Recepti by Crochef
  • Jednostavno

Sastojci

  • 300g oraha
  • 300g kravljeg sira
  • 50g suvog grožđa
  • 350g brašna
  • 2 jaja
  • 150ml mleka
  • 4 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašika meda
  • 1dl kisele pavlake
  • 3dl pavlake za kuvanje
  • 100g putera

Pomešati brašno, so, dve kašike ulja i malo putera i umesiti testo. Staviti ga na brašnom posut tanjir i premazati tankim slojem ulja da se za vreme stajanja ne suši. Pustiti da "odleži" 30 minuta.

U dubljem tiganju pomešati mleko, suvo grožđe, med i orahe, kratko prodinstati i staviti na stranu da se ohladi.

U posebnoj posudi izmešati sir, jaje, kiselu pavlaku, šećer ivanilin šećer. Tako pripremljenu smesu dodati u ohlađenu smesu od oraha.

Kad je odstajalo, testo prebaciti na brašnom posuti stolnjak ili veću kuhinjsku krpu i razvlačiti ga iz sredine prema spolja, kao kad pravite domaće kore za razvijaču.

Razvučenom testu odseći debele ivice i pustiti da se malo prosuši. Zatim na testo stavljati gomilice pripremljenog nadeva u prvom redu ispred nas, s leva na desno, u razmaku od 10 cm.

Učiteljski kolač: Skromni sastojci, raskošan ukus! (RECEPT)

foto: Youtube Printscreen / Fini Recepti by Crochef

Uz pomoć stolnjaka (dižući ga od sebe, prema gore) zamotati testo. Ivicom dlana utiskivati testo između punjenih delova i seći štruklice ivicom tanjira.

Slagati u vatrostalnu posudu podmazanu puterom i preliti pavlakom za kuvanje. Peći na 200 stepeni oko 45 minuta. Uživajte!

Detaljnu prirpemu pogledajte u videu!

Čokoladne karamel oblande: Ovako ukusne hrskave kolačiće još niste probali! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs