razne varijante

Brzi kolač od griza i čokolade: Ukusan slatkiš koji možete da pravite na više načina! (RECEPT)

Poslastica koja se pravi veoma brzo i lako, a sastojci su - od svega po malo

Recepti
09:58h Autor:
Brzi kolač od griza i čokolade: Ukusan slatkiš koji možete da pravite na više načina! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Kada vam u kući ostane svega po malo, šaka onog, ili ovog, jedno jaje... Smućkajte sve u jedan baš sočan kolač. Umesto jabuka mogu kruške, umesto oraha lešnici i bademi, suvo grožđe može da bude zanimljiv dodatak...

Sve po ukusu i izboru!

Sastojci: 250 g griza, 150 g mlevenih oraha, 250 g kristal šećera, 100ml ulja, 100 ml mleka, 2 jaja, 2 jabuke, 1 prašak za pecivo

Uputstvo: Umutiti jaja sa šećerom pa dodati ulje i mleko i opet umutiti, nije potrebno miksirati, dovoljna je i samo žica za mućenje. Zatim dodati griz, orahe, prašak za pecivo i narendane jabuke. Sve izmešati i ostaviti da odstoji dok se rerna zagreje na 200 stepeni. U pleh staviti papir za pečenje pa izliti masu.

Prodrmati pleh i staviti da se peče, smanjiti na 180 stepeni i peći oko 30 minuta. Pečen kolač ohladiti pa preliti glazurom od 100 g čokolade i 2 kašike ulja koju otopimo na pari ili u mikrotalasnoj na srednjoj temperaturi zagrevajući po 15 sekundi sve dok se potpuno ne otopi.

Preliti griz kolač i poravnati. Poslužiti čim se ohladi, a može i mlako ako vam se jede baš baš nešto slatko, odličan je i tako!

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs