Stilova domaćica

Posni jelovnik za Badnji dan na vodi i ulju: Najlepša predjela, glavna jela i deserti! (RECEPTI)

Preuzmite recepte za najlepša posna predjela, glavna jela i deserte

Recepti 03.01.2018. - 15:08h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Badnji dan je jedan od dana kada je najstrožije zabranjeno jesti mrsnu hranu.

 

Ovog pravila pridržavaju se čak i oni koji nikada ne poste, ali se uglavnom okreću strandardnim jelima - ribi, krompir salati i prebrancu.

 

Da li ste znali da na Badnji dan uopšte nije dozvoljeno jesti ribu?!

 

Predlažemo vam izvrsnu trpezu koju možete da poslužite za Badnji dan, bilo da postite na vodi ili na ulju!

 

POSNA TRPEZA NA ULJU

 

Predjelo: Posna proja lukovača

 

Sastojci: 100 grama kukuruznog belog brašna, 3 vezice mladog crnog luka, 1 dl ulja, vode po potrebi, so po ukusu.

 

DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!

foto: Shutterstock

Glavno jelo: Posna sarma sa blitvom

 

Sastojci: 20 - 30 listova blitve (može i vinove loze), 200 g pirinča, šargarepa (možete dodati i pečurke, tikvice, soju), 1 velika glavica crnog luka, 1 veza svežeg peršuna i beli luk po ukusu, 1 manja šolja ulja, so, biber, aleva paprika, vegeta, malo vode.

 

DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!

 

foto: Profimedia

Desert: Posna bela torta puna čokolade

 

Sastojci: 1 pakovanje rozen kora, 1 l sojinog mleka sa ukusom vanile, 3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake, 200 g bele posne čokolade, 250 g margarina, 200 g šećera u prahu, 200 g pečenog mlevenog lešnika, 1 l biljne slatke pavlake.

 

DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!

foto: Profimedia

 

Predlog posne trpeze na vodi pogledajte na sledećoj strani!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs