Oduševiće vas

Lažna Švarcvald torta koja se ne peče: Lakša priprema, podjednako ukusna! (RECEPT)

Švarcvald torta je mnogima omiljena poslastica, ali u avanturu njene izrade ne usude se da se upuste početnice u kuhinji. Međutim, da klasična kombinacija višanja, čokolade i finog krema od slatke pavlake može da bude pojednostavljena, a opet ukusna dokazuje recept za poznati desert koji ne zahteva čak ni uključivanje rerne

Recepti
11:25h Autor:
Lažna Švarcvald torta koja se ne peče: Lakša priprema, podjednako ukusna! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci: - 500 g piškota - 425 g višanja iz kompota - ½ šolje džema od višanja - 250 ml hladne kafe - 900 ml slatke pavlake za šlag - 1 kašika šećera - 1 kašičica ekstrakta od vanile - 5 dkg narendane čokolade za kuvanje

Priprema:

1. Višnje iz tegle procedite i sačuvajte sirup, potom u njega dodajte hladnu kafu i dobro promešajte.

2. Proceđene višnje naseckajte na sitne komadiće i pomešajte ih sa džemom u homogenu smesu.

3. U slatku pavlaku dodajte kašiku šećera i ekstrakt od vanile, pa umutite u čvrsti šlag.

4. Pripremite pleh na koji ćete da slažete sastojke i koji će vam stati u frižider. Odvojite 6 piškota (ili po potrebi, u zavisnosti od veličine pleha) i svaku kratko umočite u mešavinu kafe i sirupa, pa je potom odložite na pleh, isto uradite s ostalih pet piškota slažući ih jednu pored druge.

5. Na piškote stavite mešavinu džema i višanja u tankom sloju potom dodajte umućenu slatku pavlaku i ponovite isti redosled slaganja dok ne potrošite piškote kojima ćete da završite desert.

6. Tortu stavite u frižider na 3 sata, potom je premažite ostatkom pavlake i obilno pospite narendanom čokoladom za kuvanje.

Najprostiji voćni kolač: Gotov za pola sata, ne možete da omanete! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs