Savršene su za doručak ili večeru

Krofnice sa jogurtom i džemom: Tako lake za spremanje, meke kao pena! (RECEPT)

Ništa lepše od toplih, mekanih i mirisnih krofnica

Recepti 02.11.2017. - 12:37h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Lako se spremaju i mnogo su bolje od bilo kojeg kupovnog peciva. Prava domaća poslastica!


Sastojci: 200 ml jogurta, 20 g svežeg kvasca, 2 jaja, korica limuna, 1 kašičica šećera, malo soli, 2 kašike ulja, 400-500 g brašna, malo džema, ulje za prženje.

 

Priprema: Kvasac rastvoriti u mlakoj vodi ili mleku, dodati šećer, koricu limuna, jaja, jogurt, 2 kašike ulja, brašno i so, pa zamesiti glatko mekše testo i ostaviti da naraste.

 

Najukusnija torta od bele čokolade: Ukus da ti pamet stane! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Razvući oklagijom na 1 centimetar debljine, pa malom čašom vaditi krofnice. Opet ostaviti da malo porastu (oko 10 minuta) pa ih pritisnuti na sredini i pržiti u dubokom ulju.


Krofne su mekane kao pena. U pritisnute otvore staviti malo džema. Uživajte!

 

Spolja krckav, iznutra kremast kao puter: Trik da krompir bude savršeno pečen baš svaki put!

 

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...