Želećete da zapišete

Torta Beli anđeo: Moćna i izdašna poslastica samo za najdraže goste! (RECEPT)

Moćna, izdašna, utešna... torta Beli anđeo se sprema gostima koje najviše volimo i koje želimo da zadržimo posle ručka - ako je moguće - bar još na celovečernjem druženju
Recepti 16.08.2017. - 14:11h Autor: Lepa&Srećna
Foto: Shutterstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • Za kore: 15 belanaca, 15 kašika šećera, 15 kašika seckanih oraha, 6 kašika mlevenih oraha, 3 kašike brašna
  • Za fil: 300 g mlevenih oraha
  • 2 dl soka od narandže
  • 100 g čokolade
  • 15 žumanaca
  • 15 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 375 g putera
  • 3 banane
  • 1/2 limuna
  • 200 g šlag krema u prahu
  • 3 dl mleka
  • za ukrašavanje: 300 g šlag krema u prahu, 4,5 dl gazirane vode

Priprema: Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati 5 kašika seckanih oraha, 2 kašike mlevenih oraha i 1 kašiku brašna. To je mera za jednu koru, a ukupno treba ispeći tri, piše Lepa&Srećna.

 

Za fil: pomešati orahe i sok od pomorandže, dodati 100 g istopljene čokolade i ostaviti da se ohladi. Umutiti žumanca sa 15 kašika šećera i vanilom, skuvati na pari pa ohladiti i dodati u umućen maslac. Umutiti penasto, pa dodati iseckane banane prelivene limunovim sokom. Sjediniti banane, fil od oraha i fil od žumanaca.

 

Za drugi fil: umutiti šlag krem u prahu s mlekom. Za ukrašavanje torte, umutiti 300 g šlaga sa 4,5 dl gazirane vode.

 

Doktorska torta: Ukusan dezert sa razlogom nosi prestižno ime! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...