Slasna i hrskava

Kajmak pica od starog hleba: Bolju nikad niste probali! (RECEPT)

Najukusniji način da iskoristite bajati hleb
Recepti 17.08.2016. - 17:43h Autor: kuvajmo-blogovski.com
Foto: Profimedia
  • 10 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • desetak kriški suvog hleba
  • 1 jaje
  • 1 kašika tvrdog sira
  • 1 šolja mleka (oko 2 dcl)
  • 100 g kulena
  • 300 g mocarele
  • kečap
  • origano, so, biber

1. Tepsiju podmazati uljem i složiti kriške hleba, tako da se popune sve eventualne praznine. U posudi razbiti jaje, pa dodati kajmak, mleko, sir i so. Sve umutiti i preliti preko hleba.

 

2. Krugove kulena (ili suvomesnatog po izboru) složiti na picu. Mocarelu deblje iseći, pa staviti na picu. Odozgo posuti origanom i biberom, pa prošarati kečapom.

 

3. Ostaviti pola sata da odstoji da hleb upije sastojke, pa peći na 220°C oko 20 minuta.

 

4. Po želji, pred kraj pečenja odozgo možete razbiti i još nekoliko jaja, pa vratite u rernu da se ispeku na pici, kao i još kajmaka.

 

Stari recept za palačinke: Tanke i mekane kao duša! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...