Recepti sa Stilom

Šampionske paprike

Osvežite organizam vitaminom C
Recepti 24.04.2013. - 11:02h
Šampionske paprike, Foto: Shutterstock
  • 40 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 4 velike babure
  • 125g šampinjona
  • Glavica crnog luka
  • struk peršunovog lista
  • 2 paradajza
  • 200g mlevenog mesa
  • 80g putera
  • šoljica obarenog pirinča
  • 3 kašike kečapa
  • 1 jaje
  • 50ml Ulja
  • bibera i soli po ukusu

Paprike operite, odsecite vrhove i izvadite semenke. Pečurke očistite, iseckajte i dinstajte na maslacu pet minuta, pa dodajte iseckani crni luk, mleveno meso, oljušten i isečen paradajz, iseckan peršunov list, bareni pirinač i kečap, i sve zajedno propržite, pa umutite jaje. Ovim nadevom napunite paprike pa na svaku stavite poklopac. U vatrostalnoj posudi zagrejte ulje, nalijte vodom i poređajte paprike. Poklopite i kuvajte lagano oko jedan sat.SavetŠampinjone dinstajte na malo maslaca jer će tako zadržati svoj karakterističan miris

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs