Probajte

Kokosove kocke bez jaja

Služite uz čaj ili kafu
Recepti 21.09.2015. - 14:34h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Shutterstock
  • 45 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 2 čaše brašna
  • 2 čaše šećera
  • 1 čaša kokosa
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 čaša mleka
  • 1/2 čaše ulja
  • Za glazuru:
  • 100g čokolade
  • 2 kašike ulja

Priprema:

 

1. U činiju za mućenje prvo sjediniti suve sastojke ( brašno, šečer, kokos, prašak za pecivo i vanilin šećer) pa sve dobro izmešati žicom za mućenje. Potom dodati mleko i ulje i sve dobro sjediniti.

 

2. Smesu sipati u nauljen i brašnom posut pleh i peći na 180 stepeni 35 - 40 minuta.

 

3. Glazura: Izlomiti čokoladu, preliti je sa dve kašike ulja i otopiti.

 

4. Gotov kolač preliti glazurom i ostaviti da se ohladi. Posuti po želji kokosom, seći i služiti.

 

Šampita

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...