I miris i ukus

Čorbica od bamije leči sve boljke

Zaboravljeno povrće će uneti pravo osveženje u vaš svakodnevni meni. Isprobajte čorbicu od bamija
Recepti 03.09.2015. - 20:38h Autor: Stil
Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Jednostavno
  • Za 6 osoba

Sastojci

  • 450 g bamije
  • pola konzerve pasiranog paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • seme korijandera po ukusu
  • so, biber
  • sok od jednog limuna
  • Ulje
  • Voda
  • list svežeg celera

Crni i beli luk sitno iseći. Na par kašikica malsinovog ulja izdinstati obe vrste luka, pazeći da beli ne zagori. Dodati bamije i na srednjoj vatri dinstati 5-7 minuta, kada omekšaju sipati paradaj pire, začiniti solju, biberom, dodati seme korijandera po ukusu, sok od limuna i doliti vode tek da bamije ogreznu.

 

Kuvati oko pola sata na srednjoj vatri ili dok bamije ne omekšaju. Nemojte mešati, već samo prodrmati šerpu kako se bamije ne bi raspale. Gotovo je kad bamije omekšju, ali pazite da se ne raskuvaju, treba da zadrže svoj prvobitni oblik.

 

Pre služenja posuti seckanim celerom i posližiti uz kriške limuna.

 

Zaboravljena bamija: Povrće koje štiti bubrege i čini 100 čuda za organizam!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...