Recepti sa Stilom

Pohovane šnicle

Nutricionisti preporučuju teletinu
Recepti 09.04.2013. - 13:46h
Pohovane šnicle, Foto: Shutterstock
  • 20 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 4 teleće šnicle
  • 5 Ulja
  • 2 maslaca
  • 2 senfa
  • jaje
  • 3 brašna
  • Peršunovog lista
  • bibera i suvog začina od povrća

Teleće šnicle sa obe strane izlupajte tučkom za meso, svaku u tankom sloju namažite mešavinom dve kašičice senfa i dve kašike ulja. Ugrejte preostalo ulje i maslac. Pripremljene šnicle uvaljajte u brašno, a zatim umočite u razmućeno jaje i odmah pržite na dobro zagrejanom ulju sa obe strane po tri minuta. Pržene pohovane šnicle sa senfom poređajte na topao tanjir i ukrasite sitno seckanim listovima peršuna.

Savet

Pre nego što spustite šnicle koje pohujete u vrelo ulje, uvek ih lagano otresite jer će mrvice koje su otpale s mesa brzo izgoreti i dobiti gorak ukus

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...