RUČAK ZA DANAS: Svinjski paprikaš sa noklicama - zasitno jelo puno vitamina i minerala za čisto zdravlje

Ovo je jedno staro-novo jelo kojem niko, ali baš niko ne može odoleti. Zato uživajte dok ga spremate, a još više dok ga jedete

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Svinjski paprikaš sa noklicama - zasitno jelo puno vitamina i minerala za čisto zdravlje
Kako se sprema svinjski paprikaš sa noklicama?, Foto: Tripod production

Kada je paprikaš u pitanju, niko nije siguran zašto se tako zove s obzirom da u njemu nema paprike, osim one začinske. Ali bilo kako bilo, to je jelo kojem niko ne može da odoli - pogotovo zimi.

Sastojci:

  • Slanina 30g
  • 1 crni luk
  • Pečurke 100g
  • Svinjski file 300g
  • Beli luk 2 čena
  • 1 jaje
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika suve, slatke mlevene paprike

Priprema: Iseckati slaninicu i staviti je u zagrejanu šerpu, zatim dodati i sitno seckani crni i beli luk. Svinjski file iseći na kocke i dodati u šerpu sa slaninicom i lukom. Naliti sve vrućom vodom i dodati kašiku začinske paprike.

Noklice: umutiti jaje i brašno.

Na kraju, kašikom praviti noklice i stavljati ih u šerpu sa paprikašom.

Prijave za novu sezonu najzabavnijeg kulinarskog takmičenja "Majke i snajke" su u toku! Ukoliko ste ljubitelj dobre zabave, volite da se družite i pevate, a kuvanje sa Sekom i Rašom vam zvuči zanimljivo, postanite i vi deo nove sezone najboljeg kulinarskog formata koji se emituje na Kurir televiziji! Popunite formular (https://www.kurir.rs/majke-i-snajke) već sad, kuvajte sa Sekom i Rašom - očekuju vas vredne nagrade!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs