Gurmanska pljeskavica je ušla u izbor 100 najboljih jela sveta, a mi vam tom prilikom donosimo recept našeg poznatog kuvara Raše Vlačića za najbolju gurmansku pljeskavicu:
Potrebno:
- Juneće ćevap meso 150g
- 1 crni luk
- Beli luk 1 čen
- Kačkavalj 30g
- Slanina 20g
- Tucana paprika prstohvat
- 1 somun lepinja
- Kajmak 1 kašika
- Peršun prstohvat
Recept: Dobro umesiti juneće ćevap meso. Crni luk, beli luk, kačkavalj i slaninu iseckati sitno na kockice. Dodati tucanu papriku i biber. Sjediniti sve sa junećim ćevap mesom i dobro umesiti. Oblikovati pljeskavicu. Staviti pljeskavicu u zagrejani gril tiganj. U isti tiganj u kojem se prethodno pržila pljeskavica, sipati malo vode, a zatim staviti somun lepinju. Pljeskavicu staviti na somun lepinju. Radi lepše dekoracije, iseći na četvrtine i preko dodati kajmak i svež peršun.
Prijave za novu sezonu najzabavnijeg kulinarskog takmičenja "Majke i snajke" su u toku!
Ukoliko ste ljubitelj dobre zabave, volite da se družite i pevate, a kuvanje sa Sekom i Rašom vam zvuči zanimljivo, postanite i vi deo nove sezone najboljeg kulinarskog formata koji se emituje na Kurir televiziji!
Popunite formular (https://www.kurir.rs/majke-i-snajke) već sad, kuvajte sa Sekom i Rašom - očekuju vas vredne nagrade!